İndex

Öcalan için 400 TL'lik cihaz alındı

Öcalan için 400 TL'lik cihaz alındı

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmelerine ilişkin kayıtların hatasız ve seri şekilde yazılı tutanak haline getirilerek adli mercilere iletilmesi amacıyla konuşma seslerini bilgisayar aracılığıyla yazıya dönüştüren 400 TL tutarında bir cihaz alındığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugünkü bazı gazetelerde, "İmralı Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'na sesi yazıya dönüştüren 600 bin TL tutarında cihaz alındığı"na ilişkin eksik ve yanlış bilgilere dayalı haberler yer aldığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Hükümlü Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla yaptığı görüşmelerin bir kayıt cihazıyla kayıt altına alınmasına infaz hakimi tarafından karar verilmektedir. Alınan kayıtların çözümleri yapılarak konuşmalarda yasadışı bir hususun varlığı halinde bu çözümler hükümlü ve avukatlar için yasal gereği yapılmak üzere infaz hakimliğine sunulmaktadır.

Bu kayıtların hatasız ve seri şekilde yazılı tutanak haline getirilerek adli mercilere iletilmesi amacıyla konuşma seslerini bilgisayar aracılığıyla yazıya dönüştüren 400 TL tutarında bir cihaz alınmıştır. Cihazın 600 bin TL olduğu bilgisi kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Bu kayıt ve çözüm işlemi tamamen mevzuat çerçevesinde sadece adli mercilere hizmet amacıyla gerçekleştirilmektedir."

İlgili Konular » İmralıdiğer konular »
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Hangi duyunuz daha keskin?
Kalıcı bir bilgi edinmenin sizin için en kolay yolu hangisi?





Devam