hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünyanın en kısa insanı Türkiye'de mi?

    Dünyanın en kısa insanı Türkiyede mi
    expand

    Guinness Rekorlar Kitabı yetkilileri, 21 yaşında, 7 kilo ağırlığında ve 72,5 santimetre boyundaki Hatice Kocaman'ı "dünyanın en kısa boylu insanı" olarak tescilleme çalışması yapmak üzere Osmaniye'nin Kadirli ilçesine geldi.

    Guinness Rekorlar Kitabı hakemi Kelly Garrett ve Türkiye marka müdürü Emin Görgün, Bağ Mahallesi'nde yaşayan İbrahim ve Hatun Kocaman çifti ile kızları Hatice'yi ziyaret etti.

    Guinness yetkilileri ile aile ve Hatice Kocaman, daha sonra Kadirli Kaymakam Vekili ve Sumbas Kaymakamı Orhan Aktürk ile makamında bir araya geldi.

    Ulusal gazetelerde çıkan haber üzerine Kadirli'ye geldiklerini belirten ve Hatice Kocaman'ın boyunu ölçerek 72,5 santimetre olarak kayıtlara geçiren Kelly Garrett, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sonucun ilerleyen günlerde açıklanacağını söyledi.

    Garrett, Guinness'te yer almak için çok sayıda başvuru olduğunu, bunların titiz bir şekilde değerlendirildiğini ifade etti. Daha önce bu alandaki rekorun geçtiğimiz Mart ayında 21 yaşında ölen 74,61 santimetre boyundaki Çinli Hı Pinping'e ait olduğunu hatırlatan Garrett, şunları kaydetti:

    "Hatice Kocaman, en küçük olarak tescillenebilir. Böylece dünyanın en uzunu 2 metre 46,5 santimetre boyundaki Sultan Köse'den sonra, en kısası da Türk olabilir."

    Hatice ise Guinness'te yer almanın çok güzel bir duygu olacağına inandığını belirterek, "Bütün dünyanın beni görmesini istiyorum. Bir gün dünya beni konuşacak. Buna inanıyorum" dedi.

    Guinness yetkililerini ve Kocaman ailesinin makamında kabul eden Orhan Aktürk ise her zaman Hatice'nin yanında olduklarını belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow