hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan yine 3 çocuk dedi ve ekledi...

    Erdoğan yine 3 çocuk dedi ve ekledi...
    expand

    AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu'nun oğlunun nikahında şahitlik yaptı. Her yerde söylediği gibi çiftlerden 3 çocuk beklentileri olduğunu belirten Erdoğan, "Bunu ciddi, kararlı, inanarak ve bilimsel söylüyorum, milletimi ve vatanımı sevdiğim için söylüyorum" dedi.

    Sütlüce'deki Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle Aziz ve Gülser Babuşcu'nun oğlu Yasir ile Zülfiye-Necati Masanoğlu'nun kızı Şeyma evlendi.

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kıydığı nikahta, Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile Şeref Dursun şahit oldu.

    Başbakan Erdoğan, nikahın ardından yaptığı konuşmada, çifte mutluluklar dileyerek, "Her iki aileye de rabbim yavrularının acılarını göstermesin. En kötü günleri böyle olsun. Rabbim, vatanımıza, milletimize hayırlı nesiller nasip etsin" dedi.

    Her yerde söylediği gibi çiftlerden 3 çocuk beklentileri olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu: "Beklentimiz var; biliyorsunuz en az 3 tane yavru. Fazlası olabilir ama azını istemiyoruz. Rabbimden temennimiz bu. Herhalde siz de bunu temenni edeceksiniz değil mi? Özellikle Şeyma kızımıza burada çok daha önemli işler düşüyor. Bunu ciddi, kararlı, inanarak ve bilimsel söylüyorum, milletimi ve vatanımı sevdiğim için söylüyorum.

    Bugüne kadar milletimiz üzerinde bu konuda çok yanlış oyunlar oynandı. Bu yanlış oyunların da bedelini ödemeye başladık. Şu anda Türkiye'nin nüfus artış hızı 1,4'e kadar düşmüş durumda. Bunu süratle toparlamamız, düzenlememiz lazım. Yoksa 20 sene sonra Türkiye, nüfus itibariyle dünyadaki ülkeler arasında en yaşlı ülkeler arasına düşen ülke olur. Biz ülkemizin, milletimizin geleceği için hele hele böyle gayet iyi yetişmiş yavrularımızın ailelerinden bunu özellikle bekliyoruz ki şöyle güçlü ve inançlı aileler aynı şekilde yavrular yetiştirsin."

    Erdoğan, evliliğin uzun bir yolculuk olduğunu vurgulayarak, sıkıntılı ve mutlu günler olacağını, mutlulukların paylaşılması, sıkıntıların da fedakarca karşılanmasının önemine işaret etti.

    Damat Yasir Babuşcu'ya, "Aile cüzdanını bugüne kadar hanımlara veriyoruz ki aradığın zaman rahat bulasın" diyen Erdoğan, aile cüzdanını geline verdi. Nikahın ardından şahitler ile aileler, gelin ve damatla toplu fotoğraf çektirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow