hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Defineciler: "Daha önce yakaladığınız yerdeyiz"

    Defineciler: Daha önce yakaladığınız yerdeyiz
    expand

    Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, define aramak için açtıkları 20 metrelik tünelde metan gazı nedeniyle ölüm tehlikesi yaşayan vejandarma ile yerel yetkililer tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırılan 3 kişiden 2'si taburcu edildi. 1 kişinin durumunun ise ciddiyetini koruyor.

    Sorgun Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şevket Bağcı, kazdıkları tünelden çıkartıldıktan sonra hastaneye getirilen Satılmış K. (38), Mehmet B. (41) ve Nimetullah G'ye (31) hemen müdahale edildiğini bildirdi.

    Bağcı, durumu ağır olan Satılmış K'yı, yapılan ilk müdahale sonrasında Ankara Etlik Araştırma ve İnceleme Hastanesi'ne sevk ettiklerini ifade ederek "Bu hastamızın durumu hakkında Ankara'daki arkadaşlarımızın verdiği bilgiye göre, hastanın şu an itibarıyla solunumunun bulunduğu, hareket edebildiği ancak rahatsızlığının ciddiyetini koruduğu yönündedir" dedi.

    Şevket Bağcı, Sorgun Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Mehmet B. ve Nimetullah G'nin ise taburcu edildiklerini kaydetti.

    Hastaneden taburcu edilen Mehmet B. ve Nimettullah G'nin, sorgulamalarının ardından savcılığın talimatı doğrultusunda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları bildirildi.

    Satılmış K. ile arkadaşları Mehmet B. ve Nimetullah G'nin, 23 Nisan 2010 tarihinde yine Sorgun ilçesi Bahadın beldesindeki Zeynel Höyüğü'nde kaçak define ararken jandarma tarafından yakalanıp, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları öğrenildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow