Sakarya'da TEM otoyolunda bir minibüs TIR ile çarpıştı. Kazada ilk belirlemelere göre aynı aileden 3'ü çocuk 9 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi yaralandı.
Kaza, saat 04.00 sıralarında meydana geldi.
Sivas'tan İstanbul'a giden Mustafa Arslan idaresindeki minibüs, TEM otoyolu Alancuma Gürpınar tesisleri yakınlarında önünde seyreden Mahmut Keskin yönetimindeki TIR'a arkadan çarptı.
TIR'ın altına giren minibüs hurdaya dönerken, minibüste bulunan sürücü Mustafa Arslan ile birlikte Elif Arslan (25), Ali Osman Arslan (2), İrem Arslan (7), Hasan Hüseyin Arslan (9), Şerefi Berra Arslan (1) Emine Irmak (15), Emirhan Irmak (9) ve Zeynep Derdiyok öldü.
Kazada Elif Karakaş (11), Medine Irmak (58), Ömer Hulusi Irmak (1) ve Mustafa Talha Derdiyok (12) da yaralandı. Yaralılar çevre hastanelerde tedavi altına alındı.
Kazaya karışan minibüsün Sivas'tan İstanbul Bağcılar'a gittiği, tırın ise Yozgat'tan Tekirdağ'a hububat götürdüğü belirtildi.
TIR şoförü Mahmut Keskin'in gözaltına alındığı bildirildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.