İndex

Adli tatil başlıyor

Adli tatil başlıyor

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Yargıda "toplu izin kullanımı" anlamına gelen adli tatil başlıyor.

Adli tatil süresince nöbetçi mahkemeler görev yapacak ve tutuklusu olan ve acil nitelik taşıyan davaları görüşecek. Diğer davalara ise yeni adli yıla kadar ara verilecek.

Yüksek yargı organları Danıştay, Yargıtay, Askeri Yargıtay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde de nöbetçi heyetler görev yapacak.

Danıştay'da görev yapacak nöbetçi heyet, esastan karar veremeyecek ve yalnızca "yürütmenin durdurulmasına" ilişkin talepleri karara bağlayacak.

Yargıtay'da da ceza ve hukuk olmak üzere iki nöbetçi daire görev yapacak. Ceza dairesi tutuklu sanıklarla ilgili dosyalara bakacak.

Ceza Muhakemesi Kanununun 250. maddesinde sayılan suçlar kapsamına giren davalara bakmakla yetkili ağır ceza mahkemeleri ise adli tatil kapsamında olmadığından yargılama faaliyetlerine devam edecek.

Anayasa Mahkemesi de adli tatil kapsamına girmiyor. Bununla birlikte yüksek mahkeme üyeleri de genellikle Ağustos ayında izin kullanıyor.

Adli tatil 5 Eylül Pazar günü sona erecek. Yeni adli yıl 6 Eylül Pazartesi, Yargıtay'da düzenlenecek törenle başlayacak.


Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Ne bakanı olursunuz?
Sizce insanoğlunun yaptığı en büyük tarihsel hata ne?





Devam