hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adli Tıp Kurumu'na alternatif geliyor

    Adli Tıp Kurumuna alternatif geliyor
    expand

    Adli Tıp'taki personel ve ödenek yetersizliği, cinsel taciz mağdurlarının en büyük sıkıntılarından biri. Bu yüzden muayene ve rapor almak için günler hatta aylar sonrasına randevu verilen mağdurlar, artık üniversite hastanelerinde de muayene olabilecek. İstanbul'daki Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Adli Tıp'ın yükünü hafifletecek Türkiye'nin ilk cinsel suçlar birimini kurdu. Yaşadıkları dehşeti birçok defa anlatmak, yani yeniden yaşamak zorunda kalan mağdurların tedavisi tek seferde uzman doktorlar tarafından yapılacak.

    Adli Tıp'tan günlerce, aylarca randevu bekleyen, oradan oraya dolaştırılan mağdurlar, tahliye edilen şüpheliler, cinsel taciz kurbanlarının mağduriyetini daha da artıran gecikmeler...

    Hem muayene ve rapor süreçlerinin uzamasına hem de hatalı sonuçlar alınmasına neden olan Adli Tıp'taki yoğunluk artık hafifleyecek.

    Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Adli Tıp'ın yükünü azaltacak Türkiye'nin ilk cinsel suçlar birimini kurdu.

    Merkez, cinsel tacize maruz kalanların psikolojik travmaları düşünülerek kurulmuş. Etrafta tabela görmek mümkün değil. Hatta içeri giren cinsel taciz mağdurlarının görülmemesi için, merkezin kapısı bile gözlerden uzak bir yerde.

    Merkezin içi de sade ve huzur verici bir tasarımla hazırlanmış. Madura olayı tekrar takrar hatırlatmamak için bütün işlemler aynı anda gerçekleştirilecek ve yaşanılması olası travmalar engellenmiş olacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow