hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    LYS şampiyonu Boğaziçi'ni seçti...

    LYS şampiyonu Boğaziçini seçti...
    expand

    LYS şampiyonu Arman Özdemir otomobil, ev ve burs tekliflerini geri çevirdi. Şampiyon Boğaziçi'nde okuyacak.

    Binlerce üniversite adayının heyecanlı bekleyişi son buldu.

    Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) sonuçları kimi adayı mutlu, kimini mutsuz ederken, sınavın fen- matematik puan şampiyonu İzmir Fen Lisesi mezunu Arman Özdemir, tek tercihi olan Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Fakültesi'ni kazandı.

    Bir özel üniversitenin ev, otomobil, doktor babasının maaşı kadar aylık burs teklifini geri çeviren Özdemir, "Hayallerime ulaştım, çok mutluyum" dedi. 

    Buca Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde görev yapan jinekoloji uzmanı Dr. Özden Özdemir ile Atatürk Eğitim Hastanesi'nde Ortopedi Kliniği'nde çalışan Dr. Mehmet Özdemir'in oğlu olan Arman Özdemir, LYS Matematik- Fen puan türünde Türkiye Birinciliği'ni İzmir'e taşırken, bu başarısıyla da en büyük hedefine ulaştı.

    İzmir Fen Lisesi'nden de birincilikle mezun olan başarılı gencin, pek çok vakıf üniversitesinden üniversite yaşamını 'krallar' gibi geçireceği teklifler aldığı, bunları geri çevirdiği ortaya çıktı.

    YÖK Başkanı'nın oğlu TOBB İşletme'yi kazandı

    Öte yandan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf  Ziya Özcan'ın oğlu Ömer Baran Özcan, LYS yerleştirme sonuçlarına göre TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) İşletme bölümünü kazandı.

    Alınan bilgiye göre, YÖK Başkanı Özcan'ın tercihleriyle yakından ilgilendiği oğlu Ömer Baran Özcan, TOBB ETÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümününde okuyacak. Ömer Baran, ikinci tercihine yerleşmiş oldu. Ankara'da faaliyet gösteren ve bir vakıf üniversitesi olan TOBB ETÜ, 2003 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince kurulmuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow