hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrasya'da da, Mavi Marmara'da da aynı eylemci

    Avrasyada da, Mavi Marmarada da aynı eylemci
    expand

    Mavi Marmara baskınında yaralanan yardım gönüllüsü Erdinç Tekir'in 1996'da Avrasya Feribotu'nu kaçıran 9 kişilik ekipte yer aldığı ortaya çıktı. Soçi'ye giden feribotu kaçıran eylemciler, yoğun pazarlık sonucu gemiyi İstanbul'a getirip teslim olmuştu.

    Gazze'ye yardım götürürken akdeniz'de israil komandolarının kanlı baskınına sahne olan Mavi Marmara gemisinde, Avrasya feribotunu kaçıran ekipte yer alan Hacerat kod adlı Erdinç Tekir'in de olduğu ve yaralandığı belirlendi.

    Trabzon'dan Rusya'nın Soçi kentine giden Avrasya feribotu 16 Ocak 1996 tarihinde Mustafa Tokcan'ın liderliğindeki 9 kişilik silahlı bir grup tarafından kaçırılmıştı.

    Eylemciler gemi içindeki 177 yolcu ve 55 mürettebatı rehin aldıktan sonra uluslararası kamuoyuna Rusya'nın tutukladığı 250 Çeçen'in serbest bırakılmasını istediklerini duyurmuşlardı.

    Gönüllü olarak Mavi Marmara'ya bindiğini söyleyen Erdinç Tekir, "Daha önceki olay nedeniyle 3.5 yıl  cezaevinde yattığını, cezaevinden tahliye olduktan sonra yardım gönüllüleri arasına katıldıgını belirtti.

    Tekir, gemiye yönelik saldırı sırasında yaralandıgını ve 36 saat kadar İsrail'de hapishanede kaldıktan sonra Türkiye'ye gönderildigini söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow