İndex

Van savaş alanına döndü

Van savaş alanına döndü

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından düzenlenen basın açıklamasının ardından çıkan olaylarda 5'i polis 10 kişi yaralandı. AK Partili milletvekilleri çatışanların vatandaş olmadığının altını çizdi.

Hakkari'de terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 9 teröristin etkisiz hale getirilmesini bahane eden, aralarında BDP Van milletvekilleri Özdal Üçer ile Fatma Kurtulan'ın da bulunduğu grubun, BDP il binası önünde düzenlenen basın açıklamasının ardından caddede güvenlik önlemi alan polise ve iş yerlerine taşla saldırması üzerine çıkan olaylar, polisin müdahalesiyle son buldu.

15 göstericinin gözaltına alındığı olaylarda, göstericilerin attığı taşların isabet etmesi sonucu 5'i polis 10 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Yaralılar, 112 Acil Servis ambulansıyla hastanelere kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Bu arada, ara sokaklarda barikat kurarak, ateş yakan göstericilere müdahale eden Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ait Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı
(TOMA), yolun çökmesi sonucu askıda kaldı.

Çöken yoldan çıkmaya çalışan ve aşırı yüklenme nedeniyle motor kısmı alev alan TOMA'daki yangın, başka bir polis aracının müdahalesiyle söndürüldü. Araç,
çekici tarafından bulunduğu yerden çıkartıldı.

Kent merkezinde devam etmesi beklenen olaylara karşı, uçakla çok sayıda takviye kuvvet gönderildiği bildirildi.

AK Partili milletvekili tepki gösterdi

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, "Şehirde bir korku imparatorluğu yaşatılmak isteniyorsa, bu hiç bir netice vermez" dedi.

Türkmenoğlu, İskele Öğretmenevi'nde düzenlenen bayramlaşma töreninin ardından yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde çok sayıda insanın  Cumhuriyet Caddesi'nde bayram alışverişi yaptığını ifade ederek, "Bu sırada tatsız bir olay yaşandı. Bir saat içinde vatandaşlar paniğe kapılarak evlerini gitti" dedi.

Bayramın, dostluk ve kardeşlik olduğunu vurgulayan Türkmenoğlu, şöyle devam etti:

"Şehirde bir korku imparatorluğu yaşatılmak isteniyorsa bu hiçbir netice vermez. Kimse şiddet ve terörden medet ummaya kalkmasın. Hepimiz kardeşiz. En güzel değerlerimiz olan Ramazan Bayramı'nı şeker tadında geçirmeyi arzu ediyoruz. Bu hadiseleri parti olarak kınıyoruz. Bu olaylara sebebiyet veren insanları tüm halkımız bilmektedir ve takip etmektedir. Her şey çıplak ve ortadadır. Buna neden olanlar dönüp muhasebesini yapacaktır."

Yılda iki günün esnaf için önem taşıdığını, bu günlerin de bayram arifeleri olduğunu anlatan Türkmenoğlu, "Binlerce insanın alışveriş yaptığı ortamda, onların ekmeği ile oynarsanız kimse bundan hoşnut olmaz. Biz bu olayları kınıyoruz" dedi.

AK Parti Van Milletvekili İkram Dinçer de dün yapılan izinsiz gösterilerde halkın bulunmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu gösteriler 50-60 tane kendini bilmez eşkıya meraklısı insanın yaptığı eylemdir. Ben BDP'ye oy veren halkımızın da bu işi tasvip etmediğini, bu yapılanın karşısında olduğunu biliyorum. Herkesin ticaret yaptığı ve alışveriş yaptığı saatte, özellikle işportacı arkadaşlarımızın malına, tezgahlarına zarar vermek kime ne kazandırır. Millet her şeyi biliyor."

İlgili Konular » KCKBDPdiğer konular »
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Ne bakanı olursunuz?
Sizce insanoğlunun yaptığı en büyük tarihsel hata ne?





Devam