hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan Anıt Mezar'ı ziyaret etti

    Erdoğan Anıt Mezarı ziyaret etti
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın idam edilişlerinin yıl dönümü dolayısıyla anıt mezarlarını ziyaret etti.

    Anıtmezar'daki törende, Başbakan Erdoğan ve Menderes ailesi mozoleye çelenk koydu.

    Çelengin "Demokrasi şehitleri" adına konulduğu anonsu yapıldı.

    Kur'an-ı Kerim'in okunduğu törende, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin de hazır bulundu.

    Erdoğan, buradaki törende yaptığı konuşmada, bugün burada merhum Adnan Menderes'in, Türkiye'nin çok partili hayatının, Türk demokrasisinin sembol ismi olduğunu ifade ederek, Menderes'in hayatı kadar ölümünün de siyasi tarihe kazındığını söyledi.

    "Yeter söz milletindir" haykırışının, Demokrat Parti ile horlanan, dışlanan, küçümsenen milyonları da iktidara taşıdığını anlatan Erdoğan, sessiz kalabalıkların, sahipsiz kitlelerin, Menderes hareketi ile milli egemenliği hissettiğini ve söz sahibi olduğunu kaydetti.

    Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Bundan tam 49 sene önce 17 Eylül gününün, öğle saatlerinde İmralı Adası'nda kurulan dar ağacında hayatı sona eren rahmetli Menderes, çok doğru isabetli bir ifadeyle, demokrasi şehididir. Kendisinden bir önceki gece darağaçlarında hayatları sönen Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan gibi Adnan Menderes de bizleri hüzne boğan bir sonla bu dünyaya veda ederken, milletimizin gönlündeki ebedi yerini almıştır. Menderes ve arkadaşları bu ülkeye bu millete yaptıkları hizmetin bedeli olarak, son nefeslerini vermişlerdir. Bizim inancımız Allah için, ülkesine, milletine hizmet yolunda ölenleri, öldürülenleri şehit olarak kabul eder. Menderes'in, Zorlu'nun, Polatkan'ın şehadeti, onlar ve aileleri için bir utanç değildir, büyük bir gurur
    kaynağıdır.

    Türk milleti, onlarca yıldır bu aziz insanları hürmetle, şükranla hayır duaları ile anmaktadır. Onları idama gönderenler ise hiçbir dönemde bu cinayetin vebalinden, bu utançtan kurtulamamışlardır. Türk milleti kendi iradesiyle göreve getirdiği bu masum insanların katledilmesini her zaman lanetle anmıştır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow