hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'dan İran için diplomasi vurgusu

    Erdoğandan İran için diplomasi vurgusu
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi ile İstanbul'da bir araya geldi. İki ülke 7 konuda işbirliği anlaşması imzaladılar. Erdoğan bir kez daha, İran'ın nükleer programıyla ilgili sorunun barışçıl yollardan çözülmesi gerektiğin vurguladı. Dünyanın İran konusundan Türkiye'ye farklı bakması gerektiğini söyledi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İran'ın Türkiye için ne anlam ifade ettiğini tüm dünyaya bir kez daha "1639'dan bu yana gleen bir süreç var. bunun yanında doğalgaz anlaşması var. kara sınırı itibariyle 380 km, bize bakarken dünyanın farklı bakması gerektiğini hep söyledik" sözleriyle ifade etti, "Bize farklı bakın" dedi.

    Erdoğan, diplomatik çözüm vurgusu yaptı.

    Başbakan, "Bulunacak çözümün uluslararası toplumun kayfılarını göze alan aynı zamanda iranın nükleer teknolojiden barışçıl amaçlarla yararlanması içeren bir çözüm arzu ediyoruz" diye konuştu.

    Erdoğan, İran'ın nükleer programını bu kez Tahran'dan gelen üst düzey bir isimle, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi ile ele aldı.

    Görüşme sadece bu konuyla sınırlı değildi. İki ülke arasında aralarında yeni sınır kapıları açılmasını da içeren 7 konuda imzalar atıldı.

    Başbakan Erdoğan, iki ülke arasında arasındaki ilişkileri ileriye götürmek istediklerini söyledi. Gerek ekonomik gerekse terörle mücadele konusunda işbirliği çağrısında bulundu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow