hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YÖK'ten sahte diploma açıklaması

    YÖKten sahte diploma açıklaması
    expand

    Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin, "YÖK, yeterli araştırma yapmadan diplomalara denklik veriyor" iddiasına yanıt geldi. YÖK, "Şüphe uyandıran belgelerin orjinal olup olmadığı araştırılmaktadır" dedi; birliğin gündeme getirdiği sahte belgelerin kurulun dışında üretildiğini açıkladı.

    Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

    Diploma denklik başvurularının mevcut yönetmelik hükümlerine göre incelendiği vurgulandı. Bu mevzuatın KKTC'nden alınan diplomalar için de geçerli olduğu belirtildi.

    Başvuruların bireysel olarak değerlendirildiği hatırlatılan açıklamada şüphe uyandıran her belgenin araştırıldığı ve gerekirse yasal işlem için harekete geçildiği de ifade edildi.

    2010 yılında YÖK'e 25 kişinin sahte diploma ile başvurduğunun tespit edildiği de açıklamada yer aldı. Ayrıca başka kurum ve kuruluşlara müracaat eden 111 kişinin de sahte diploma taşıdığının belirlendiği duyuruldu.

    Açıklamada, Türk mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin sözünü ettiği 30 sahte diploma ile ilgili denklik belgeleri YÖK dışında üretildi denildi; bu belgelerin incelemesinin sürdüğü belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow