hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'li İçli: "Sipariş üzerine soruşturma yapılıyor"

    CHPli İçli: Sipariş üzerine soruşturma yapılıyor
    expand

    CHP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın tutuklanmasıyla ilgili, "Hukuk, kin ve hesaplaşmaya alet edilmektedir. Kimi soruşturmalar sipariş üzerine yapılmaktadır" dedi.

    İçli, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Avcı'nın tutuklanmasını değerlendirdi.

    Türkiye'nin "olağanüstü bir dönemden geçtiğini, herkesi bir yerlerde cin çarptığını" ve Türkiye'nin korku toplumuna dönüştüğünü iddia eden İçli, "Böylesi bir dönemde doğru bilgileri kamuoyuna aktaran basın mensuplarını kutluyorum" dedi.

    Tayfun İçli, Türkiye'nin artık yeni bir dönemden geçtiğini kaydetti.

    "Hiç kimsenin güvenliğinin kalmadığını" iddia eden İçli, şunları kaydetti:

    "Hukuk, kin ve hesaplaşmaya alet edilmektedir. Kimi soruşturmalarsipariş üzerine yapılmaktadır, kovuşturmalar, yargılama süreci ise fetvalarla, vaazlarla etkilenmek suretiyle, yargılama süreci bambaşka bir olaya dönüştürülmüştür. Buna şaka mı diyelim ne diyelim? Artık herkesi cinçarpmaktadır. Kişi anlamında söylemiyorum, görünmez birtakım kişiler veya varlıklar Türkiye'de her yargılamayı etkilemekte, kendilerinden olmayanları bertaraf etmek için olağanüstü çaba sarf etmekte, tuzaklar kurmaktadır. Bunu şiddetle kınıyorum. Bunun sonu yoktur. Bunu yapanlar bilsinler ki er ya da geç,bu kötü niyetli insanlar hesaplarını yargı önünde verecektir."

    CHP'li İçli, Harb-İş Sendikası mensuplarının "hukuk dışı uygulamalarla karşı karşıya kaldığını" da öne sürdü.

    Tayfun İçli, Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı iş yerlerinde çalışan işçilerden bir kısmına, Harb-İş Sendikası ile yapılantoplu iş sözleşmesi gereğince ödenen tediye ve ikramiyelerin geçen yılın ocak ayından beri eksik ödendiğini savundu.

    İşçilerin iş mahkemelerinde açtıkları davayı kazanmasına rağmen, bakanlığın geri adım atmadığını ifade eden İçli, konuya ilişkin soru önergesini, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğunu söyledi.

    İçli, bir soru üzerine, "Özel yetkili mahkemeler artık gına getirdi" dedi. "Soruşturmaların Meclis çatısına kadar uzanacağını" iddia eden İçli,"Ben her şeyi böyle yorumlarım' anlayışı buraya kadar uzanır. Parlamento'da da hukuk dışı gözaltılar, tutuklamalar bekleyebilirsiniz önümüzdeki süreçte. Bu çok tehlikeli bir süreçtir" dedi.

    Tayfun İçli, "milletvekilleri hakkında sipariş üzerine fezlekeler düzenlendiğini" iddia ederek, "Bu hukuksuzlukları yapan kişiler kendilerinde bugücü gördükleri takdirde milletvekili falan dinlemezler, yaka paça alırlar" diyekonuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow