hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir'deki Atatürk Maskı kurşunlandı

    İzmirdeki Atatürk Maskı kurşunlandı
    expand

    İzmir'de Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Yeşildere yolu üzerindeki Atatürk Maskı'nın kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kurşunlandığını söyledi. Tatı "Gerekirse ben de maskın önünde nöbet tutmaya hazırım" dedi.

    Yeşildere'de yaptırılan Milli Mücadele ve 9 Eylül Müzesi yapılan maskın, önceki gece saatlerinde saldırıya uğradığı belirtildi.

    Buca Belediye Meclisi toplantısında konuşan Başkan Tatı, "Son günlerde çok can sıkıcı olaylar yaşadık. Atatürk Maskı'nın karşı tarafından ateş açıldığını öğrendik. Maskın yüzünde kurşun izleri tespit ettik. Maskın üst bölgesinden de aydınlatma spotlarına saldırı olduğunu belirledik. Bazı bölgelerden ise maskın üstüne kaya yuvarlanıp, tahrip edilmeye çalışılıyor" dedi.

    Maskın içinin havalandırılması için açılan hava boşluklarının demirlerinin de kesilmeye çalışıldığını ifade eden Başkan Tatı, içerideki değerli tarihi malzemelerin çalınmak istendiğini kaydetti.

    Koleksiyon için getirilen silah, değerli savaş malzemeleri ve madalyaların hırsızların ve gaspçıların hedefi olduğunu belirten Tatı, "Mask bizim sınırlarımızda değil, Konak Belediyesi sınırlarında kalıyor. Güvenlik önlemlerini ve koruma tedbirlerini iki ilçenin emniyet yetkilileri alıyor. Buca Belediyesi olarak, Sayın Valimiz ve kaymakamımız ile yaptığımız görüşmeler sonrasında güvenlik görevlisi tahsisi kararı aldık. Önümüzdeki günlerde güvenlik önlemlerini hayata geçireceğiz" diye konuştu.

    Saldırıların kabul edilemez olduğunu ifade eden Başkan Tatı, ülkenin, Atatürk ilke ve inkılaplarına her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu belirtti.

    Başkan Tatı şunları söyledi: "Yapılan saldırıları kınıyorum. Kimse ülkemizin birlik ve beraberliğini bozamaz. Bu tür saldırılara karşı herkesin duyarlı olması gerekiyor. Yetkilileri göreve çağırıyorum. Bunu utanarak söylüyorum ama gerekirse ben de gidip Atamızın maskının önünde nöbet tutmaya hazırım. Ben bile gezerken kovan buldum. Emniyet görevlileri de gerekli incelemelerin ardından soruşturma başlatacak."

    Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın konuşmasının ardından maskın 24 saat korunması için gereken sekiz silahlı güvenlik görevlisinin alımı için meclise getirilen başkanlık önergesi oy birliği ile kabul edildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow