hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Davutoğlu: "Irak'ın içişlerine karışmayız"

    Davutoğlu: Irakın içişlerine karışmayız
    expand

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Muttaki ile telefonda nükleer görüşmelerin geleceği Irak'taki gelişmeler ve güncel konular üzerinde konuştuklarını söyledi. Davutoğlu, Irak'ta hükümetin kurulmasındaki gecikmenin terörle mücadeleyi olumsuz yönde etkilediğini belirtti, ''Irak'ın içişlerine karışmayız'' mesajını verdi.

    Türkiye tüm bölge ülkeleriyle temasta. Ama bir tek Irak hükümetiyle terörle mücadele enine boyuna konuşulamıyor.

    Çünkü 7 ay geçmesine rağmen Irak'ta hala hükümet yok. Kurulabilmiş değil.

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da bunun Ankara'da yarattığı rahatsızlığı anlattı, Irak Başbakan Yardımcısı Isavi ile yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısında:

    "Umarız, Irak'ın tüm topraklarını kontrol edebilecek güçlü merkezi bir hükümet kurulabilir. 3'lü mekanizma çalışmalarında bir aksama yok ama merkezi hükümet kurulabilmesi önemli."

    Tüm grupların temsil edileceği güçlü bir hükümet... Ankara'nın beklentisi bu. Çabası da bunun için.

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İranlı muhatabı ile telefonda görüştüğünü söyledi. "Irak'ın içişlerine müdahale etmeyin" mesajı verdi:

    "Irak'ın istikrarı bölge için önemli. Bu yüzden herkesin ilgisi var. Ancak bu ilgi yapıcı olmalı. Aynı mesajı verdim. Irak hükümetini Iraklılar kuracak."

    Irak Başbakan Yardımcısı, Irakiye listesinin önemli ismi İsavi de aynı mesajı verd,  "Irak'ta hükümet kurulamaması noktasında bir rekor kırılmıştır. Hükümet kurma çabalarında dış müdahaleler olmamalıdır" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow