hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Müzikli iklim değişikliği eylemi

    Müzikli iklim değişikliği eylemi
    expand

    Küresel Eylem Grubu'nca, iklim değişikliği ve küresel ısınmayı protesto için, "Eylemce" adı altında müzik eşliğinde protesto eylemi gerçekleştirildi.

    Galatasaray Lisesi önünde toplanan ve "Küresel ısınmaya hayır", "Nükleere hayır", "İklimi değil sistemi değiştir" dövizleri açan eylemciler, Taksim Meydanı'na kadar "Uzunköprü Küresel Orkestrası" eşliğinde şarkılar söyleyerek yürüdü.

    Meydanda bir konuşma yapan aktivist Ömer Madra, iklim değişikliği sorununun tüm gezegeni tehdit ettiğini söyledi.

    İklim değişikliğinin sorumlusunun küresel kapitalizm ve şirketler olduğunu savunan Madra, şöyle dedi: "Kapitalizm ve onların şirketlerinin ve devlet başkanlarının bu krize bir yanıtı bir çözümü yok. Sistem, hem ekonomik hem de iklim kriziyle dünyayı yaşanması zor bir yer haline getiriyor. Bizler bugün sonumuzu hazırlayan felaketin durdurulması için harekete geçtiğimizi göstermeye geldik. Petrol, kömür, doğalgaz gibi, fosil yakıt üretiminden vazgeçmeyen kapitalizmin, enerji politikalarında ekosistemi kollamak üzere planladığı zayıf adımların inandırıcılığı yok."

    ABD'li dilbilimci, aktivist Noam Chomsky de eyleme katılmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu konuya dair bu kadar çok insanı burada görmek sevindirici. Bu konu hakkında bir önlem alınmazsa insanlık için yakın zamanda çok ciddi bir sorun haline gelebilecek durumla karşılaşılacak. Aslında mesaj çok açık ve net. Sizin gibi insanları bu meydanlarda çoğaltmamız gerekiyor. Belki böylece insanları büyük bir katliamdan kurtarırız" diye konuştu.

    Eyleme, Devrimci Sosyalist İşçi Partisi, Yeşiller Partisi, Eşitlik ve Demokrasi Partisi üyeleri de destek verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow