hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Başı açık" ifadesi KPSS kılavuzunda da yok

    Başı açık ifadesi KPSS kılavuzunda da yok
    expand

    ÖSYM, temmuzda yapılan KPSS'de "soruların sızdırıldığı" iddiaları nedeniyle iptal ettiği eğitim bilimleri sınavının kılavuzunu internetten yayımladı. Temmuz ayında yapılan KPSS ile ilgili kılavuzda yer alan, "Aday, başı açık ve kılık kıyafetiyle ilgili mevzuata uygun bir şekilde gelmemişse sınava alınmayacaktır" ifadesi bu kez yer almadı.

    Kılavuza göre, Milli Eğitim Bakanlığı'nınöğretmenlik kadroları için KPSS'ye başvuran adayların, eğitim bilimleri testi sınavına girmesi gerekiyor.

    Öğretmenlik kadrolarına yapılacak atamalar için nasıl başvurulacağı ve atamaların nasıl yapılacağı, Milli Eğitim Bakanlığı'nca adaylara duyurulacak.

    31 Ekim'de 81 il merkeziyle Lefkoşa'da gerçekleştirilecek sınava ilişkin güvenlik ve diğer konularla ilgili belirlenen yeni kurallar da kılavuzda duyuruldu.

    Temmuz ayında yapılan KPSS ile ilgili kılavuzda yer alan, "Aday, başı açık ve kılık kıyafetiyle ilgili mevzuata uygun bir şekilde gelmemişse sınava alınmayacaktır. Bu kurula uymayan adaylar sınava alınsa bile sınavları geçersiz sayılacaktır" ifadesi bu kılavuzda bulunmuyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow