hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gül'den Mardin'de anlamlı mesaj...

    Gülden Mardinde anlamlı mesaj...
    expand

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mardin'de Türkiye'de ilk kez Kürtçe eğitimin verildiği Artuklu Üniversitesi'nin yeni akademik açılış töreninde konuştu. Kürt yazar 'Ahmede Hani' ile 'Mem u zin' adlı öyküyü işaret ederek, "Hepsi kültürel mirasımızdır, bizim bir parçamızdır" dedi.

    Gül. uzun süredir Mardin'i çok görmek istediğini anlattı.

    Daha önce bir çok kentte bulunduğunu söyleyen Gül, "Bu ziyaretim gerçekleşirken üniversitenin yeni akademik yılında bulunmak benim için ayrı bir mutluluk kaynağıdır" dedi. Gül, şöyle dedi:

    "Mardin gerçekten kendine has kimliği özelliği olan şehrimizdir. Türkiyenin her bölgesinin kendine has güzelliği vardır ama Mardin açık bir müzedir. Mardin'de çok farklı kimlikler bir kimlik haline bürünmüş şeklinde barış ve hoşgoru kardeşçe yüzyıllardır huzur içinde yaşamaktadır Bu özelliği Mardin'i çok dikkate getirir yapmıştır. Böyle bir şehirde bulunmaktan sevinçliyim.

    Mardin'in gıyabında her zaman güzel konuşulur ve bu özellikleri dilden dile dolaşır. Aslında burası Mezopotamya'nın büyük merkezlerinden biridir. Bu şehirde taş dantel örülür gibi yontulmuştur. Maalesef son yıllarda Mardin'in bu güzelliği neredeyse kapatılır şeklinde yanlış şehirleşmenin geliştiğini acı hepimiz hissederken tekrar birden bire herkesin Mardin'i sahiplendiği ve keşf ettiği ve tekrar eski o güzelliğiyle hafızalarda kalması için önemli adımlar atılmıştır.

    Hükümet başta olmak üzere herkes Mardin'i sahiplendi. Bundan büyük memnuniet gördüm. Daha önceki gelişlerimde bu çabayı görmemiştim. Bu çabayı değerli buluyor takdir ediyorum ve teşvik ediyorum. İnanıyorumki UNESCO'nun tarihi mirasları listesine bu şehir girecektir. Bende çalışmalarım içine aldım bu ve hızlandıracağız. Mardin'in sönmek üzere olan o parlaklığının o ateşinin tekrar alevleneceğini ve etrafını aydınlatacağının işaretidir bu. Yerli ve yabancı binlerce insana Mardin ev sahipliği yapacaktır. Bunun getireceği dinamizm, ekonomiye katkıyı vatandaşlara katkısı olacaktır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow