hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    1 milyon dolar harcanan tünel tamamlanmadı!

    1 milyon dolar harcanan tünel tamamlanmadı
    expand

    Yılan hikayesine dönen bir proje, Ayaş tüneli... 34 yıl önce İstanbul-Ankara arası demiryolu ulaşımını 2 saate indirmek için planlanmıştı. 1 milyon dolar harcandı, yüzde 70'i tamamlandı. Ancak daha sonra yarım bırakıldı. Ayaş Belediye Başkanı vatandaşların samanlık olarak kullandığı tünel projesinin tamamlanmasını istiyor.

    Yapımı 1976 yılında başladı. İstanbul-Ankara arası mesafenin hızlı trenle 2 saate indirilmesi planlanmıştı. Tam 21 hükümet eskitti... 1 milyon dolar harcandı. Ve sonra kaderine terk edildi.

    Ankara'daki Ayaş tünelinin yapımına 34 yıl önce başlandı. 8 bin 500 metrelik kısmı tamamlandı. Bin 800 metrelik kısmı kalmıştı ki, "teknik olarak uygulanabilir olmadığı" gerekçesiyle proje yarım bırakıldı. Yani 1 milyon dolar harcanan büyük yatırım çöpe atıldı.

    Yıllarca boş duran Ayaş tüneli bir süre vatandaşlar tarafından samanlık olarak kullanıldı. Basında çıkan 1 milyon dolarlık samanlık haberleri üzerine bu görüntü ortadan kaldırıldı.

    Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, tren yolunun Devlet Demiryolları Müdürlüğü tarafından Çinli bir heyete inceletildiğini ve projeye uygulanabilir yönünde rapor verildiğini söyledi.

    Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da seslendi ve projenin tamamlanmasını istedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow