hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ege Denizi'nde "Nusret 2010 Tatbikatı"

    Ege Denizinde Nusret 2010 Tatbikatı
    expand

    Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ev sahipliğinde Bulgaristan, Yunanistan ve NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Grubu 2'nin katılımıyla Ege Denizi'nde icra edilen "Nusret-2010 Mayın Harbi Davet Tatbikatı" sürüyor.

    Mayın Filosu Komutanlığı Harekat Şube Müdürlüğü'nden Yüzbaşı Ulaş Sezgin, Konak Subay Orduevi'nde, tatbikata ilişkin basın brifingi verdi.

    Donanma Komutanlığı tarafından planlanan, Mayın Filosu Komutanlığı tarafından sevk edilen mayın harbine yönelik tatbikatın dün başladığını ve 13 Kasım'da sona ereceğini belirten Yüzbaşı Sezgin, şunları söyledi:

    "Tatbikat, Türkiye ile dost ve müttefik deniz kuvvetleri arasında karşılıklı işbirliğini ve birlikte çalışabilirliği geliştirmek amacıyla icra ediliyor. Tatbikata NATO kuvveti olarak Daimi NATO Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2 iştirak edecektir. Bahse konu grup, Yunanistan Deniz Kuvvetleri'ne ait 1 komuta kontrol gemisi ve 1 mayın avlama gemisi, Almanya, İtalya, İspanya ve Türk Deniz Kuvvetlerine ait mayın avlama gemileri olmak üzere toplam 6 gemiden oluşmaktadır."

    Yüzbaşı Sezgin, tatbikata Türkiye'den 2. Arama Tarama Filotillası Komodoru, 3. Arama Tarama Grup Komutanı, 1 komuta kontrol gemisi, 3 mayın avlama gemisi, 4 mayın tarama gemisi, 1 korvet, 1 kurtarma gemisi, 1 avcı bot, 1 mayın toplama botu, 1 sahil güvenlik botu, 1 C-130 uçağı, 1 helikopter ile 1 SAS görev timi ve Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakların iştirak edeceğini, ayrıca Bulgaristan ve Yunanistan deniz kuvvetlerinden 1'er mayın tarama gemisinin katılacağını bildirdi.

    Mayın döküş ve mayın karşı tedbirlerini içeren tatbikatın dört safhada icra edileceğini belirten Yüzbaşı Ulaş Sezgin, "Birinci safhada mayın harbine yönelik harekat usullerinin uygulanmasına ilişkin eğitimler verilecek. İkinci safhada liman eğitimleri ve hava, su üstü unsurları tarafından mayın döküş harekatı yapılacak. Üçüncü aşama mayın avlama, mayın tarama ve temizleme dalgıçlığı harekatı olacak. Son safha ise İzmir Limanı ziyareti" dedi.

    Mayın Filosu Komutanlığı Harekat Şube Müdürü Tümamiral Atilla Kezek ise, daha önce başka bölgelerde icra edilen ve ilk defa İzmir'de yapılan tatbikatta gözlemci günü olmayacağını söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow