hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hükümet ve TOBB'dan ortak İran mesajı

    Hükümet ve TOBBdan ortak İran mesajı
    expand

    Hükümet ve TOBB ABD'ye ortak İran mesajı verdi. Transatlantik Konferansı'nda verilen ortak mesaj, "İran ile komşuyuz, ama ittifaka arkamızı dönmüyoruz" oldu. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Amerika'ya "Tehditler hangi ülkelerde işe yarar, hangilerinde yaramaz biliriz" dedi.

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Amerika'da yerleşik Franklin Center adlı düşünce kuruluşuyla birlikte, Transatlantik Konferansı'nın 26'ncısını Türkiye'de gerçekleştiriyor.

    Konferans kapsamında, Ankara ve İstanbul'da NATO'dan, ABD kongre seçimlerine, enerji güvenliğinden, Türkiye'nin gelecek için gündemine dek bir dizi konu panellerde tartışılacak.

    Etkinliğin açılışını Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptı. Babacan, ABD Temsilciler Meclisi üyeleri, üst düzey kongre çalışanları ve bazı Amerikalı şirket yöneticileriyle Amerikan yönetimine iran mesajı gönderdi.

    Babacan, Amerika'ya "Bu coğafyada sorunları çözmek  için rehberiniz Türkiye olmalı" mesajı gönderdi.

    TOBB Başkanı ise İran konusuna Türk şirketleri açısından yaklaştı.

    Hisarcıklıoğlu, Türk şirketlerinin Amerikalı firmalarla üçüncü ülkelere birlikte açılması gerektiğini vurgularken, ABD ile ticari ilişkilerin ivme kaybetmesinden yakındı.

    TOBB Başkanı sadece ABD'ye değil, hükümete de sitem etti, Türk - Amerikan İş Konseyi'ne alternatif olarak oluşturulan ve TOBB'un başından bu yana eleştirdiği, Amerikan - Türk İş Konseyi konusunda, "Paralel kurumlar kurup enerjimizi israf ediyoruz. Bu ilişkilerin düğümlenmesine neden olur" dedi.



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow