hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ağca'dan inciler: Papa suikastını anlattı

    Ağcadan inciler: Papa suikastını anlattı
    expand

    Gazeteci Abdi İpekçi'nin katili ve Papa suikastının tetikçisi Mehmet Ali Ağca, TRT Haber'de canlı yayınlanan "Kozmik Oda" programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

    TRT Haber kanalında yayınlanan "Kozmik Oda" programında Rıdvan Memi'nin sorularını yanıtlayan Ağca, Papa suikastının perde arkasını anlattı:

    "Papa suikastının ardında kesinlikle Vatikan hükümeti var. Vatikan hükümeti buna karar verdi, planladı ve organize etti."

    Ağca, Papa'nın vurulmasını Vatikan hükümeti başbakanının istediğini anlattı:

    "Papa'nın vurulmasını Vatikan hükümetinin Başbakanı Kardinal Agostino Vallini istedi. Yani en yakınındaki kişi. Padre Micele bunu tasarladı. Vatikan istihbaratının adamı. CIA kadar, KGB kadar güçlü bir adam."

    Ağca açıklamalarında Vatikan hükümetinin Papa'yı öldürmesini değil, yaralamasını istediğini söyledi:

    "Kafasına, kalbine ateş etmeyeceksin, karın bölgesine ateş edeceksin..."

    Mehmet Ali Ağca, Papa suikastının ardından istese kaçabileceğini ancak suikast sonrasında yakalanmasının planın bir parçası olduğunu belirtti.

    Ağca, Papa suikastında kullandığı silahı almak için Vatikan hükümetinden 40-50 bin dolar civarında para aldığını da söyledi.

    Ağca, Papa suikastını Abdullah Çatlı ve Oral Çelik ile birlikte plandıkları yönündeki soruya da, "Onlar kim, onlar basit tetikçiler" yanıtını verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow