hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İki gündür kayıp olan 3 yaşındaki Berat bulundu

    İki gündür kayıp olan 3 yaşındaki Berat bulundu
    expand

    Şile'de iki gündür kayıp olan 3 yaşındaki Berat Coşkun'un bulunduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

    Bayram tatili için ailesiyle geldiği Şile'nin Oruçoğlu köyünde kaybolan 3 yaşındaki Berat Coşkun bulundu.

    Şile'nin Oruçoğlu köyünde dün sabah kaybolan Berat Coşkun'u bulmak için arama-kurtarma ekipleri tarafından bölgede çalışma yürütüldü.

    Köye yarım saatlik mesafedeki ormanlık bölgede çocuğun ayak izlerini gören avcılar, bu izleri takip ederek, Berat'a ulaştı.

    Aileyi arayıp bilgi veren avcılar, çocukla birlikte köye döndüler. Berat, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

    Şile Kaymakamı Şükrü Görücü, kayıp olan 3 yaşındaki Berat Coşkun'un bulunmasıyla iki bayramı bir arada yaşadıklarını belirterek, "Dün üzgündük, ama bugün sevinçliyiz. Bu sevinçte basın mensupları, isimsiz kahramanlar askerlerimiz, diğer kurtarma ekipleri, köylülerimiz ve avcılarımızın, 7'den 70'e herkesin payı var" dedi.

    Köye 6 kilometre uzaklıktaki Akpınar mevkisinde bulunan Berat Coşkun'un, ilk bulunduğunda ürkek ve korkmuş bir şekilde davrandığını anlatan Görücü, çocuğun daha sonra "Asker amca" diye seslendiğini kaydetti.

    Berat Coşkun'un kaybolduğu Oruçoğlu Köyü Muhtarı Cabir Sağlam ise çocuğun üzerinin kısmen çıplak olduğunu, bulunduğu mevkideki bataklığa saplanıp, kendini kurtarmak için kıyafetini çıkardığını düşündüklerini söyledi.

    Bölgede hiç yaşam alanı bulunmadığını, tamamen ormanlık alanda çocuğun yaşamasının bir mucize olduğunu ifade eden Sağlam, "Sabah saat 07.00 sıralarında bir avcının, çocuğun bulunduğu Akpınar mevkisinde 'baba' diye seslendiğini duyması üzerine aramalar bu bölgede sıklaştı. Bataklıktaki izler sonrası araştırmalar derinleştirildi. Önce pantolonu bulunan Berat, çok geçmeden avcılar tarafından bulunarak, askerlere teslim edildi" diye konuştu.

    Berat'ın babası Tayfun Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukları bulunduğu için çok sevinçli olduklarını söyledi.

    Köy meydanında beklerken, önce Berat'ın pantolonunun avcılar tarafından bulunduğu haberinin geldiğini ifade eden Tayfun Coşkun, bu haberden yaklaşık 20 dakika sonra, jandarma ekipleri tarafından Berat'ın sabah arama yapılan noktada bataklığa saplanmış şekilde bulunduğu ve köy meydanına getirildiği bilgisini aldıklarını kaydetti.

    Tayfun Coşkun, "Berat, köy meydanına geldiğinde sağlık durumu çok iyiydi. Fakat biz detaylı sağlık kontrolü istedik. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şu an doktorlar durumunu araştırıyorlar. Kendisi iyi görünüyor, ama iki gündür kayıp olduğu için içimiz rahat değil. Detaylı araştırma istiyoruz" şeklinde konuştu.

    Anne: "Bugün benim bayramım"

    Berat'ın annesi Emiş Coşkun, "Diğer anneler de benim gibi sevinir. Bugün benim bayramım" dedi.

    Berat Coşkun'un sağlık kontrolünden geçirildiği Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gazetecilere açıklama yapan Emiş Coşkun, oğlunun kendisinden ilk önce su istediğini söyledi.

    Çocuğunun askerler ve medya sayesinde bulunduğunu dile getiren Coşkun, "Diğer anneler de benim gibi sevinir. Bugün benim bayramım. İki çikolatayı ağzına attı, çok acıkmış" diye konuştu.

    Berat'ın Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tetkiklerinin sürdüğünü ifade eden Emiş Coşkun, oğlunun başka bir hastaneye sevk olup olmayacağı hakkında net bilgileri bulunmadığını kaydetti.

    Gazetecilerin, bir medya organında Berat'ın hayatını kaybettiğine dair bir haberin yer aldığını anımsatması üzerine de Emiş Coşkun, yanlış haber geçen muhabirin çok üzüldüğünü, onun durumunun da kendisini üzdüğünü söyledi.

    Emiş Coşkun, olayın kaçırılma değil, kaybolma olduğunu ifade ederek, "Bu haber bir yanlış anlaşılmadan kaynaklanmış. Ona, 'çamaşır bulundu' diye haber gelmiş. O da canlı yayında 'ceset bulundu' diye konuştu. Benim söyleyeceklerim bu kadar. Çocuğum bulundu ve kendinde" dedi.

    Bu arada, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek, Berat'ı ziyaret etti. Kurtoğlu, çıkışta herhangi bir açıklama yapmadı.

    İki gündür kayıptı

    Bayram tatili için geldiği Şile'nin Oruçoğlu köyünde dün sabah kaybolan Berat Coşkun'un annesi Emiş Coşkun, AA muhabirine olayı anlattı.

    Coşkun, Sultanbeyli'den köydeki halasının kızına bayram amacıyla geldiklerini belirterek, dün sabah bayram için kalktıklarını ve kahvaltı ettiklerini, oğlunun ev sahibi ile kurban kesim yerine gittiğini söyledi.

    Daha sonra geri dönen ev sahibinin kendisine seslendiğini ve bu sırada oğlunun ağlama sesini duyduğunu belirten Emiş Coşkun, şunları kaydetti:

    "Ev sahibi, oğlumun ağlaması üzerine 'aşağı getiriyorum' dedi. Bahçeye açılan kapıdan iki basamak indirmiş, benim yanıma göndermiş. Daha sonra kendisi eve gitmiş. Bende biraz aşağıdaydım ve o arada biz çocukla buluşamadık. Çocuk gelmeyince ev sahibine sordum, çocuk gelmedi diye. Aşağı indik, artık sağa sola bakmaya başladık. Tekrar yola saptım. Geldiği yöne gitmiş olabilir diye. Orada bulamayınca, parka baktım. Orada da yoktu.

    Çocuğun gidiş yönü, köy meydanıdır. Orada görenler var çocuğu. Kurban kesenler işini bıraktı bize yardıma geldi. Camiden anons ettirdik. Daha sonra jandarmayı aradık. Dışarıdan kurban kesmek için gelenler vardı. Artık bilemiyorum. Kötüsünü düşünmek istemiyorum. Buradan bütün yetkililere sesleniyorum. Ne olur bize yardım etsinler. Dışarıdan yabancıların da gelmesi şöyle. İstanbul'da ya da başka bir yerde yaşayanlar, buradaki akrabalarıyla kurban kesmek için gelmişler. Bilmiyorum onlar mı bir şey yaptı, yoksa bir yere mi attılar bizde bilemiyoruz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow