hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hacca gelen babasından haber alamıyor

    Hacca gelen babasından haber alamıyor
    expand

    Bolu'dan eşiyle birlikte hacca giden 65 yaşındaki Hasan Yılmaz'dan 16 Kasım'dan bu yana haber alınamadığı bildirildi.

    Oğul Sami Yılmaz, Bolu Müftülüğü'nün ek kontenjandan yararlanarak İstanbul 40 B kafilesinde eşi Fahriye Yılmaz ile hacca giden babasının Kurban Bayramı'nın birinci gününde şeytan taşlaması sırasında oluşan izdihamda kaybolduğunu söyledi.

    Kurban Bayramı'na kadar anne ve babasıyla sık sık konuştuklarını, ancak 16 Kasımdan bu yana babasından haber alamadıklarını anlatan Yılmaz, "Kurban Bayramı'nın birinci gününde kafileyle birlikte şeytan taşlamaya giden babam, astım hastası olan annemi sorun yaşamasın diye yanında götürmemiş. Şeytan taşlama sırasında babamın üzerinde sadece ihram varmış. Kendisini tanıtacak kimlik ya da başka bir şey yokmuş. O izdihamda babamı görenler olmuş ama sonrası ile ilgili hiç bir haber alamadık" dedi.

    Babasının hayatından endişe ettiklerini ifade eden Yılmaz, "Durumu öğrendikten sonra kafile başkanını aradım. O da bana '3'üncü günü bekleyelim, belki Mina'daki çadırlardan çıkar' dedi, ancak oradan da çıkmadı. 3'üncü günün sonunda kayıp ilanı verdiler. Diyanet İşleri Başkanlığı'nı da aradım. Sürekli görüşüyoruz. İsimsiz mevtalara baktılar, onların da arasında yokmuş. Babamın bir an önce bulunmasını bekliyoruz" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow