hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meclis'te tansiyon yine yükseldi

    Mecliste tansiyon yine yükseldi
    expand

    Meclis'te yine gerginlik vardı. Dün gece Milli Savunma Bakanlığı bütçesi görüşülürken BDP'li Sırrı Sakık ile Savunma Bakanı Vecdi Gönül arasında tansiyon yükseldi. Sakık, Gönül'e "Kaç hayali operasyon yaptınız?" sorusunu yöneltti. Milli Savunma Bakanı da soruya soru ile karşılık verdi, BDP grubuna "Siz terörün arkasında mısınız?" dedi.

    Meclis Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri gergin başladı, öyle de devam ediyor. Bu defa tartışma Milli Savunma Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde çıktı.

    Genel Kurul'da tansiyonu yükselten isim BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık oldu.

    Sakık'ın hedefinde Bakan Gönül vardı.

    BDP'li Sakık, "Sayın Bakanım bugün gerçekten kaç tane hayali operasyon yaptınız? Bu parlamento vicdan sahibi olmuş olsaydı siz o koltuğunuzda oturamayacaktınız" dedi.

    Savunma Bakanlığı'na Milli Eğitim Bakanlığı'ndan daha çok bütçe ayrıldığını öne süren Sırrı Sakık, "Sizin çocuklarınız Güneydoğu'da askerlik yapmıyor" diye konuştu.

    Sakık, "Asker sivil bürokratlar size sesleniyorum: Bir tanenizin çocuğu orada ölmedi. Anadolu çocukları üzerinden artık siyaset yapmayın" ifadesini kullandı.

    Sonra bakanlığının bütçesi üzerinde konuşmak için kürsüye Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül çıktı.

    Gönül tepkiliydi, "Üslubunuz yanlış ama milletvekili olduğunuz için cevap veriyorum" dedi.

    Bakan Gönül sözlerine şöyle devam etti:

    "Şöyle bir cümleniz var peki bitirdiyseniz halen duruyor. Ve arkasında milyonlarca halk var. Neyin arkasında halk var. Siz de onların arasında mısınız? Terörün arkasında mısınız?"
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow