hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kürtçe türkü cinayeti zanlısı aranıyor

    Kürtçe türkü cinayeti zanlısı aranıyor
    expand

    Mersin'deki bir barda istediği Kürtçe şarkıyı seslendirmeyen yerel sanatçı Sarp Öztürk'ün katil zanlısı olayın üzerinden 4 gün geçmesine rağmen hala yakalanamadı. Sanatçının arkadaşları olayı protesto etmek için bar önünde eylem yaptı. Pazar günü yerel sanatçılar eğlence mekanlarında sahneye çıkmadı.

    Eşgali, kimliği belli. Ama bulunamıyor. Mersin'de müzisyen Sarp Ööztürk'ü vuran katil zanlısı Metin Maydar hala yakalanamadı.

    Cinayet geçtiğimiz perşembe günü işlenmişti. Metin Baydar yakınlarıyla gittiği türkü barda, Kürçe şarkı söylemediği için 37 yaşındaki Sarp Öztürk'ü öldürdü, iki kişiyi de yaraladı. Olayla ilgili iki kişi tutuklanırken Baydar hala bulunamadı.

    Mersin polisi Baydar'ın yakalanması için 3 ayrı özel ekip kurdu. Güvenlik kameraları incelemeye alındı. Gidebileceği 20'ye yakın adrese baskınlar düzenlendi.

    Baydar'ın memleketi Mardin'de de polis alarm verdi. Sınır kapıları tutuldu. Ancak zanlının izine rastlanmadı.

    Polis her yerde saldırganı ararken, hayatını kaybeden sanatçının arkadaşları da meslektaşları için eylem yaptı. Cinayetin işlendiği türkü barın önünde toplanan yerel sanatçılar, "Cinayete sessiz kalmayacağız" mesajı verdi.

    Pazar günü eğlence mekanlarında çalışanlar sahneye çıkmadı.

    Müzisyenler, Sarp Öztürk'ün sevdiği bir parçayı seslendirip, ellerindeki dövizleri de türkü barın önüne bıraktı.

    BDP vekili Birdal'ın açıklaması

    Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, 17 Aralıkta bir barda meydana gelen cinayetle ilgili olarak "Müzisyen cinayeti provoke edilmek isteniyor" ifadelerini kullandı.

    Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mersin'e gelen Birdal, cinayeti kınadığını ve olaydan
    büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

    Olayın, "kimi çevreler ve medya tarafından farklı mecralara çekilmek istendiğini" öne süren Birdal, şöyle devam etti:

    "Müzisyen cinayeti provoke edilmek isteniyor. Mersin, Türkler, Kürtler, Araplar ve daha birçok dil ve dinden insanın yıllardır barış ve kardeşlik içinde yaşadığı örnek kentlerimizden birisidir. Bu tür olayların, kimi çevreler ve ulusal medya tarafından kullanılmasına karşı Mersin kamuoyu ve demokrasi çevreleri dikkatli olmalıdır."

    Olayın siyasi değil, adli bir vaka olduğunu iddia eden Birdal'ın açıklamasında, şunları kaydetti:

    "Nedeni ne olursa olsun, bir sanatçı arkadaşımızın yaşam hakkının yok olmasına neden olan bu olayı kınıyoruz. Bu olayın, anadile özgürlüğün konuşulduğu bir sürece rastlaması ve bir takım yerlere çekilmek istenmesi manidardır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow