hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eski DTP Vekili Tuğluk ve 6 sanığa beraat

    Eski DTP Vekili Tuğluk ve 6 sanığa beraat
    expand

    Kapatılan DTP'nin eski milletvekili Aysel Tuğluk'un da aralarında bulunduğu 7 sanık, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan yargılandıkları davada beraat etti.

    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar katılmadı.

    Duruşmada sanıkları, avukat Özcan Kılıç temsil etti.

    Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, "PKK terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan 1 ile 5 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanan tutuksuz sanıklar Aysel Tuğluk, İrfan Dündar, Doğan Erbaş, Mahmut Vefa, Mustafa Rollas, Sinan Tanrıkulu ve Mehmet Kaya'nın beraatlarına hükmetti.

    Heyet, hakkında yakalama emri bulunan sanıklardan Mahmut Şakar'ın ifadesinin alınmamış olması nedeniyle bu sanıkla ilgili dosyasının ayrılarak yargılanmasının devam etmesine karar verdi.

    Bu arada Kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk ile eski milletvekili Aysel Tuğluk'un, Dağlıca'ya yönelik Ekim 2007'deki terörist saldırının ardından irtibat kesilen 8 askerin Türkiye'ye getirilmesi sürecinde "terör örgütünün propagandasını yaptıkları" iddiasıyla yargılandıkları davada beraatları istendi.

    Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Türk ve Tuğluk ile avukatları katıldı.

    Cumhuriyet Savcısı, esas hakkındaki görüşünde, Türk ve Tuğluk'un üzerlerine atılı "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçunun unsurlarının oluşmadığını belirterek, beraatlerine karar verilmesini talep etti.

    Sanıklar ve avukatları da savcının esas hakkındaki görüşüne katıldıklarını ifade ederek, beraat isteminde bulundu.

    Dosyanın karar için incelemeye alınmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

    İddianamede, Türk ve Tuğluk'un, "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlamasıyla 1'er yıldan 5'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyordu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow