hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsmet İnönü Anıtkabir'de anıldı

    İsmet İnönü Anıtkabirde anıldı
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci Cumhurbaşkanı ve CHP'nin eski genel başkanlarından İsmet İnönü'nün vefatının 37. yılı dolayısıyla yeni Parti Meclisi (PM) üyeleriyle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti.

    Kılıçdaroğlu, PM üyeleri ve CHP'liler, Arslanlı Yol'dan yürüyerek Büyük Önder Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı.

    CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

    "Ülkemizin kurtarıcısı, kurucusu ve ilk genel başkanımız; Bugün partimizin yeni oluşan parti meclisi üyeleriyle huzurunuzdayız. CHP olarak ilke ve devrimlerinin ışığında bize bıraktığın Türkiye Cumhuriyetini ilelebet korumak, güçlü bir Türkiye yaratmak azim ve kararlılığı içindeyiz. CHP olarak senin ebedi istirahatgahında rahat uyuman için özveriyle çalışacağımıza söz veriyoruz. Sonsuz saygılarımızla."

    Daha sonra Anıtkabir'de bulunan İsmet İnönü'nün kabrini de ziyaret eden Kılıçdaroğlu, merhum Cumhurbaşkanı'nın kabrine çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulundu.

    Kılıçdaroğlu, törenin ardından Anıtkabir'deki dinlenme salonunda bir süre kaldı.

    Bu arada Kılıçdaroğlu makam aracına giderken bazı vatandaşlar "Başbakan Kemal" diye slogan attılar.

    Başbakan Erdoğan'dan mesaj

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da İstiklal Savaşı'nın kazanılmasında önemli pay sahibi olan merhum İsmet İnönü'nün, cumhuriyetin kuruluşundan sonra üstlendiği görevler ve icraatlarıyla yakın tarihe damgasını vurmuş unutulmaz isimler arasında yer aldığını bildirdi.

    Başbakan Erdoğan, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün vefatının 37. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

    "İstiklal Savaşı'mızın kazanılmasında önemli pay sahibi olan merhum İsmet İnönü, cumhuriyetimizin kuruluşundan sonra üstlendiği görevler ve icraatlarıyla yakın tarihimize damgasını vurmuş unutulmaz isimler arasında yer almıştır. İkinci Cumhurbaşkanımız merhum İsmet İnönü'yü, ölümünün 37. yılında saygıyla, rahmetle anıyorum."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow