hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kommagene'de tablet yazıt bulundu

    Kommagenede tablet yazıt bulundu
    expand

    Adıyaman'ın Tut ilçesinde bir kişi, üzerinde yazıtlar bulunan taş tableti, evinin duvarından sökerek müzeye teslim etti.

    Tut ilçesinde yaşayan Ali Dündar, evinin duvarında tesadüfen fark ettiği ve tarihi eser olabileceğini düşündüğü taş tableti duvardan sökerek, Adıyaman'a götürdü ve Müze Müdürü Fehmi Eraslan'a verdi.

    Müze Müdürü Eraslan, tabletin Kommagene Uygarlığı'na ait olduğunun belirlendiğini ve koruma altına alındığını söyledi. Ali Dündar'ın bir süre önce Adıyaman Müzesi'ni ziyaret ettikten sonra, buradaki eserleri gördüğünü ve bunun üzerine de duvarındaki taş tabletin tarihi değer taşıyabileceğini düşündüğünü ifade eden Eraslan, şu bilgileri verdi:

    "Ali Dündar, uzun süreden beri evinin duvarında bulunan önemli bir tarihi belgeyi, örnek bir davranış sergileyerek, Adıyaman Müzesi'ne kazandırdı. Kendisine bu örnek davranışından dolayı teşekkür ediyoruz. Üzerinde yazıtlar bulunan taş tabletin tarihi özelliği büyük. Bu konuda araştırmalar yapılacak. Bu eser, belki de Kommagene Uygarlığı'na ait yeni bilgiler elde etmemize imkan sağlayacak. Bu eser üzerinde gereken incelemeleri yaptıktan sonra envantere kaydederek müzeye kazandıracağız."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow