hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kolbastı Uzak Doğu'ya açıldı...

    Kolbastı Uzak Doğuya açıldı...
    expand

    Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu (SÜHOT), Tayland'da düzenlenen "Dünya Kültürleri Halk Dansları Festivali"nde kolbastı gösterisi sundu.

    Tayland'da bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen ve Türkiye'nin ilk kez davet edildiği "Dünya Kültürleri Halk Dansları Festivali"ne, ABD, İsrail, İtalya, Hindistan ve Çin başta olmak üzere 15 ülkeden yaklaşık 500 dansçı katıldı.

    Festivalde Türkiye'yi temsil eden SÜHOT, 30 dakika süren gösterisinde, 6 ayrı yöreye ait oyunu sahneledi. SÜHOT'un kolbastı gösterisi ise festivalin en ilgi çeken gösterisi oldu.

    Topluluk, kolbastı oyunuyla katılımcı ülkelerin dansçılarını da coşturdu. ABD'liler başta olmak üzere birçok ülkeden katılan dans toplulukları, Türk dansçıların kolbastı gösterisine eşlik etti.

    SÜHOT, yarışmalar sonunda festivalin en prestijli ödülü olan "The Best Of Brilliant Show" ödülünü almaya hak kazandı. Akademisyenler ve sanatçılardan oluşan komite kurulu, 16 günün sonunda Türk dansçıların sahnede gösterdiği üstün performans, kareografi, kostüm ve sahne sunumu nedeniyle en başarılı topluluk olarak seçerken, ödülü de topluluk sorumlusu Selçuk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kadir Ersan Bilgin, Tayland Surin Rajabhat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahcara Phanurat'tan aldı. Festivali, yaklaşık 50 bin kişinin izlediği açıklandı.

    SÜHOT Sorumlusu Bilgin, Selçuk Üniversitesini, Konya'yı ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

    "Etkinlikler süresince tüm ülkeler kültürel tanıtımına ilişkin önemli faaliyetler gerçekleştirdi. Biz de gerek konferans ve sunumlarda gerekse sahnedeki performansımızla katılımcı ülkeler ve komitenin takdirini kazandık. Ayrıca festivalin sonunda dünya barışına destek amacıyla tüm ülkelerin imzasını taşıyan ortak bir bildiri yayınlandı. Festivalin hem kültürel tanıtıma hem de dünya barışına önemli bir katkı sağladığını düşünüyorum."

    SÜHOT, Polonya'da 2008 yılında düzenlenen 40. İnternational Polonya Zakopane Halk Dansları Yarışması'nda dünya birincisi olmuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow