hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarkan evsiz hayvanlar için 'kısmen' soyundu

    Tarkan evsiz hayvanlar için kısmen soyundu
    expand

    Ünlü şarkıcı Tarkan, "evsiz hayvanlara" dikkat çekmek amacıyla hayvan hakları savunucusu PETA örgütü için Almanya'da kamera karşısına geçti.

    Tarkan, Dünya ve Türkiye’de sokaklarda veya barınaklarda yaşayan evsiz hayvanlar için harekete geçerek, PETA Almanya’nın özel reklamı için poz verdi.

    Tarkan, ilan için verdiği mesajda ise "Düşman değil, dost olun. Sahiplenme ve kısırlaştırma hayat kurtarır!" dedi.

    Tarkan, sevenlerinden, sokaklardaki veya barınaklardaki sayısız hayvana daha iyi bir hayat sağlamalarını istedi. Birçok insan evsiz hayvanları sokaklarda görmek istemediği için, her yıl binlerce köpek, insanların veya yerel yönetimlerin acımasız muamelelerine maruz kalıyor. Diğerleri, sahiplenme şanslarının çok düşük ya da hiç olmadığı barınaklarda acıklı bir hayat yaşamak zorunda bırakılıyor.

    PETA afişinde, Tarkan’la kamera karşısına geçen Dalmaçyalı da bir barınaktan alındı. İlk bakışta onun doğrudan bir hayvan üretim çiftliğinden alındığı sanılabilir fakat gerçekte o da birçok diğer “safkan” şahane hayvan gibi alındıktan sonra terkedildi, hayvan aktivistleri tarafından bulunup bir barınağa götürüldü, bir PETA çalışanı tarafından sahipleninceye kadar, orada acıklı bir hayat yaşadı.

    Penny ve Tarkan, fotoğraf çekimleri sırasında çok iyi dost oldular.

    Türkiye’de köpeklere, birçok başka ülkede de olduğu gibi, ticari meta gibi muamele ediliyor. Tarkan, “Bu kadar çok hayvan Türkiye’de sokaklarda ve barınaklarda acı çekerken, hala hayvanlar üretilip satılıyor,” dedikten sonra açıklamasını şöyle sürdürdü:

    “Üstelik bu üretilmiş köpeklerin birkaç hafta ya da ay sonra sokağa bırakıldıkları ve böylece ikinci nesil evsiz köpek oldukları da bir gerçektir.” Diğer yandan, bu problemin çözümü çok basittir: Sokaktaki ve barınaktaki köpekler kısırlaştırılmalı ve insanlar da üretilmiş hayvan almak yerine bu köpekleri sahiplenmelidirler.

    Reklam fotoğrafını Giuliano Bekor çekti. Tarkan'ın saçlarını Naomi Abraham yaptı. Makyaj ise Chantal Moor tarafından gerçekleştirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow