hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nasuh Mahruki yeniden Everest yollarında

    Nasuh Mahruki yeniden Everest yollarında
    expand

    Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı ünlü dağcı Nasuh Mahruki, Everest dağına tekrar tırmanacak. Bundan 15 yıl önce "Dünyanın Çatısı" olarak nitelendiren Everest dağına çıkmayı başaran ilk Türk dağcı olan Mahruki, 30 Mart'ta başlatacağı tırmanışını, en geç 3 Haziran'a kadar tamamlamaya çalışacak.

    Mahruki, tırmanışta yol arkadaşlığını yapacak olan Yılmaz Sevgül ve kendilerine sponsorluk desteği veren Cantek Soğutma Sistemleri'nin Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Karaca ile birlikte Hilton Otel'de basın toplantısı düzenledi.

    Nasuh Mahruki, uzun bir aradan sonra tekrar Everest dağına tırmanacak olmanın heyecanını yaşadığını anlatarak, "Bundan 15 yıl önce dünyanın en yüksek dağı olan 8848 metrelik Everest'e ilk Türk tırmanışını gerçekleştirmiş, aynı zamanda dünyanın en yüksek noktasına ulaşan ilk müslüman dağcı olmuştum.

    Profesyonel spor hayatımın en önemli başarılarından biri olan bu tırmanışın üzerinden geçen zaman içerisinde, Himalayalar'a ilgim ve tutkum artarak devam etti. Daha önce tırmanışımı kuzeyden yapmıştım. Bu sefer güneyden zirveye çıkmaya çalışacağım" diye konuştu.

    Daha önce tırmanış yaptığı 8 bin metre üzerindeki birkaç dağa oksijen desteği almadan çıktığını anlatan ünlü dağcı, "Everest'e çıkan 14 Türk sporcunun hepsi oksijen desteği aldı. Ben de ilk tırmanışımda öyle yaptım. Şimdi ise oksijen desteği almadan tırmanarak, bir ilki daha başarmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

    Kanadalı bir grup dağcı ile birlikte tırmanışlarını gerçekleştireceklerini belirten Mahruki, yolculuklarının her anını, oluşturacakları internet sitesi üzerinden takipçileriyle düzenli olarak paylaşacaklarını dile getirdi.

    Yılmaz Sevgül de Nasuh Mahruki ile birlikte birçok çalışma ve etkinlikte yer aldıklarını vurgulayarak, uzun zamandır planlarını yaptıkları tırmanışı gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

    Cantek Soğutma Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Karaca ise, firma olarak 'Enerjini doğru kullan, zirveye tırman' sloganıyla yola çıktıklarını anlatarak, "Nasuh Mahruki bizim için çok değerli bir isim. Böylesine bir projede kendisiyle bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow