hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seks konulu talk show halkı kızdırdı!

    Seks konulu talk show halkı kızdırdı
    expand

    Gürcistan'da hükümet yanlısı İmedi televizyonunun yayımladığı seks konulu bir talk show, halkı kızdırdı.

    Eski manken olan 27 yaşındaki Şorena Begaşvili'nin sunduğu program sırasında ekrana sevişen çiftlerin görüntülerinin getirilmesi ve sevişme sırasında çıkardıkları seslerin konu edilmesi, ülkede büyük yankı uyandırdı.

    Bir grup öğrenci, İmedi televizyon binasının önünde toplanıp, "sapık" olarak nitelendirdikleri programın yayından kaldırılmasını istedi.

    Ortodoks Aileler Birliği adlı Ortodox baskı grubu ise İmedi'ye bir protesto mektubu yollayarak, programın yayından kaldırılmasını ve sunucu Şorena Begaşvili'nin halktan özür dilemesini istedi.

    Birliğin Başkan Yardımcısı Avtandil Ungiadze, "Bu tip ahlaksızlık propagandaları dini hassasiyetimiz açısından kabul edilemez birşey, bu bizim geleneksel Hristiyan değerlerimize ters düşüyor" dedi.

    Daha önce Amerikan Playboy dergisi için poz veren Şorena Begaşvili, talk show'daki sunduğu programların amacının Gürcüleri seks konusunda bilgilendirmek olduğunu söyledi.

    Çoğu Gürcünün seks konusunda eğitilmesi gerektiğini savunan Şorena, "Seks doğal birşey, neden bahsedilmesin?" diye konuştu.

    Programın yetkililerinden Besso Solomanaşvili, "Gürcülerin çoğu seksi günah olarak değerlendiriyor, biz bu zihniyeti değiştirmeye çabalıyoruz" dedi.

    Ocak ayında yayımlanmaya başlayan haftalık talk show, ünlü kişilerle röportajlar yayımlıyor, cinsel hayatı konu alıyor ve Hollywood filmlerinden alınan erotik sahneleri ekrana getiriyor.

    Daha önce Rus tanklarının başkente girdiği ve Cumhurbaşkanı Mikhail Saakaşvili'nin öldürüldüğü yönündeki uydurma haberiyle ülkede panik yaratan İmedi, bu defa da seks konulu programıyla yeni bir skandalla imza atmış oldu.

    Gürcistan'da 2003 yılında Devlet Başkanı Eduard Şevardnadze'nin görevini bırakmak zorunda kalmasıyla sonuçlanan Gül Devrimi adlı barışçıl halk hareketinden bugüne dek, Gürcistan politikada ve kültürde ABD ve Avrupa'yı örnek alıyor.

    Ülkede seks konusunda Batı tarzı liberal yaklaşımlar, gelenekçi Ortodoks Gürcülerin tepkisine yol açıyor. Ekim 2009 yılında yapılan bir kamuoyu araştırması, Gürcülerin yüzde 77'sinin evlilik dışı cinsel ilişkileri, yüzde 99'unun da esçinselliği onaylamadığını ortaya koyuyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow