hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maradona 50 yaşında...

    Maradona 50 yaşında...
    expand

    Arjantinli efsanevi futbolcu Diego Armando Maradona, 50. doğum gününü kutluyor.

    50. doğum gününü hayatında en çok etkisi olan 2 şeyden, futboldan ve toplumun gözü önünde olmaktan uzak geçirmek istediğini söyleyen Maradona, Skysports'a yaptığı açıklamada, bir gün Arjantin Milli Takımı'nın başına yeniden geçmenin hayali olduğunu söyledi.

    Maradona, "Bir gün milli takımın başına döneceğimi biliyorum. Bu benim kaderim. Bekliyorum" diye konuştu.

    Buenos Aires'in güneyindeki yoksul bir mahallede 30 Ekim 1960'ta dünyaya gelen Maradona, İtalya'daki vergi borcundan dolayı 50. doğum gününü önceden planladığı gibi Napoli'de kutlamadı.

    Daha önce 50. doğum gününü Napoli'de, ligde şampiyonluk yaşadığı eski takım arkadaşlarıyla kutlamak istediğini söyleyen Maradona, vergi borcu nedeniyle Napoli'ye gitmekten vazgeçti.

    Napoli'de oynadığı 1984-1991 yıllarında 1987 ve 1990'da takımın 2 kez şampiyon olmasında büyük katkısı olduğu için Napoli taraftarlarının çok sevdiği Maradona'nın o dönemden kalma 37 milyon avrodan fazla vergi borcu bulunuyor.

    Maradona, 2005'ten beri vergi borçları nedeniyle İtalya'ya her geldiğinde yetkililerin hedefi oluyor. İtalyan polisi, daha önceki Napoli ziyaretlerinde ünlü oyuncunun 10 bin avro değerindeki iki Rolex marka saatine ve küpelerine el koymuştu.

    Kariyeri

    Futbola Argentinos Juniors takımında başlayan Maradona, 1981'de transfer olduğu Boca Juniors'ta şampiyonluk yaşadı. 1982-1984 yıllarında İspanya'nın Barcelona takımında top koşturan Maradona, Barcelona'da Kral Kupası'nı kazandı.

    Maradona, 1984'te İtalya'nın Napoli takımına transfer oldu. Napoli, Maradona sayesinde ligdeki güçlü takımlarla mücadele edebildi ve Maradona döneminde 2'si lig şampiyonluğu olmak üzere 5 kupa aldı.

    Maradona'nın 1991'den itibaren uyuşturucu sorunu kamuoyuna yansıdı. Maradona aynı yıl, uyuşturucu kullanmaktan 15 ay ceza aldı ve 1994 Dünya Kupası'ndan da yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle ihraç edildi. Ünlü futbolcu bu bağımlılığı nedeniyle 2004 ve 2007 yıllarında ciddi sağlık sorunları yaşadı.

    Alfio Basile'nin yerine 2008'de Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü olan Maradona'nın görevine, takımın 2010 Dünya Kupası'nda çeyrek finalde Almanya'ya elenmesinin ardından son verildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow