hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Halep için olağanüstü toplantı

    Halep için olağanüstü toplantı
    expand

    Türkiye, Rusya, İran ve AB Halep için yarın olağanüstü toplanıyor. Görüşmelere MİT ve Dışişleri yetkilileri de katılacak. Üst düzey bir Türk yetkili, "ABD, İran, Rusya, AB ve Körfez ülkeleriyle Halep'ten muhaliflerin tahliyesi için çalışıyoruz' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Katliam haberlerinin de geldiği Halep'te insani durum uluslararası toplumun gündeminde. Türkiye ve Rusya Halep'teki son durum için temasta. Ankara ve Moskova yarın Halep'ten muhaliflerin tahliyesi için koridor açılması seçeneğini görüşecek.

    Üst düzey Türk yetkilinin açıklamasına göre, Türk ve Rus yetkililer biraraya gelecek. Gündemde Halep'ten muhaliflerin ve sivillerin tahliye edilmesi için koridor açılması ve ateşkesin sağlanması olacak. Görüşmeye Dışişleri ve MİT'ten yetkililer de katılacak.

    Üst düzey Türk yetkili, Türkiye'nin bölgedeki oyuncularla yani Rusya, Amerika, İran, Avrupa Birliği ve Körfez ülkeleriyle birlikte çalıştığını söyledi.

    Suriye ordusu Halep'in neredeyse tamamen kontrolünü ele geçirdikten sonra bölgede zafer ilan etmişti. Kentte siviler muhaliflerin kontrolündeki sadece 8 kilometrekarelik alana sıkışmış durumdalar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow