Moda desinatörü Hind Beljafla, Körfez’in yüksek alım gücüne sahip kadınlarının Gucci pabuçları ve Hermes çantalarıyla uyum yapan uzun siyah cüppeler yapıyor.
(Metin Güneş / CNN TÜRK / Londra) --
Arap Yarımadası’nın aşırı sıcaklarından kaçarak Londra’ye gelen kadınlar artık vücut hatlarını belirsiz hale getiren bu zarif İslami cüppleri Londra’dan da alabilecekler.
İngiltere’nin ünlü mağzası Harrods, Beljafla’nın DAS Kolleksiyonu’na ait cüppeler satmaya başladı.
Londra’nın simgelerinden olan Harrods geçtiğimiz mayıs ayında bir Katar devlet fonu tarafından satın alınmıştı.
24 yaşındaki
moda desinatörü Beljafla,
Dubai mağzasında verdiği bir röportajda, “Müslüman kadınlar da dünyanın herhangi bir yerindeki kadınlar gibi modayı ve alışverişi çok seviyor” dedi.
Milano ve Paris’teki birçok modaevi de artık Müslüman kadınların potansiyel ticari alım gücüne karşı gözlerini açtılar. Ünlü modaevleri dini değerlere saygı duyan bazı yeni tarzlar benimsemeye başladılar.
Dubai’deki Fransız Moda Üniversitesi Esmod’a göre dünyadaki herbir Müslüman kadının giyim için yılda 126 dolar haracaması halinde, dünya Müslüman kadın
moda endüstrisinin 96 milyar dolar değerinde olacağını hesaplıyor.
Beljafla müşterilerinin kendisinden Christian Dior, Hermes, Channel ve Gucci markalı çanta ve yüksek topuklu pabuçlarıyla uyum yapacak cüppe yapmasını istesiklerini söyledi.
Hermes ve Gucci gibi markaların da eşarp ve diğer ürünleriyle Müslüman pazarına girmeye çalıştıkları kaydedildi.