İndex

Kök hücre araştırmasının önü açıldı

Kök hücre araştırmasının önü açıldı

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
ABD'de bir temyiz mahkemesi, insan embriyonundan elde edilen kök hücre araştırmalarının vergi gelirleriyle finanse edilmesini yasaklayan bir alt mahkemenin kararını bozarak, Başkan Barack Obama yönetiminin de desteklediği araştırmalara onay verdi.

Gezici Kolombiya Bölge Temyiz Mahkemesi yargıcının, bir alt mahkemenin embriyondan kök hücre araştırmalarının vergi gelirleriyle karşılanmasını yasaklayan kararını bozmasıyla Obama yönetimin federal vergi gelirlerini kök hücre araştırmalarının finansmanı için kullanmaya devam etmesinin yolu açıldı.

Bir federal yargıç geçen yıl, ABD Sağlık Enstitüsünün kök hücre araştırmalarıyla ilgili yönetmeliğinin araştırma sürecinde embriyonlara zarar verilmesi nedeniyle yasayı ihlal ettiğini belirterek, temyiz yolu açık olmak koşuluyla enstitünün bu araştırmalarını yasaklamıştı.

Obama yönetiminin başvurusuyla Washington'da görülen temyiz duruşmasında ise yargıç heyeti bire karşı iki oyla kök hücre araştırmalarının finansmanında vergi gelirlerinin kullanımının önündeki engel kaldırıldı.

İlgili Konular » Kök Hücrediğer konular »
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Hangi duyunuz daha keskin?
Kalıcı bir bilgi edinmenin sizin için en kolay yolu hangisi?





Devam