hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mısır'ın dirilişi: 17 gizli piramit!

    Mısırın dirilişi: 17 gizli piramit
    expand

    Uzay teknolojisi bu kez tarihin hizmetinde... BBC'nin haberine göre, dünyanın yörüngesindeki uyduların kızılötesi teknolojiyle çektiği fotoğraflarda, Mısır'da 17 piramit daha tespit edildi. Kumlar altındaki o piramitler ve çevrelerindeki antik şehir, şimdi gün yüzüne çıkmayı bekliyor.

    Antik Mısır medeniyetinin görünen kısmı dünyayı büyülemeye yetiyordu, ama dahası da var.

    Çölün kumları altında, yer üzerinden de büyük bir zenginlik olduğu, kızılötesi teknolojiyle çekilen fotoğraflarla ortaya çıktı.

    O kumların altında tam 17 piramit bulundu. Sadece bu da değil... 1000 mezar ve 3 bin antik dönem evi de o piramitlerin yakınlarında gün ışığına çıkacakları günü bekliyor.

    Araştırmayı Amerika'daki Alabama Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı, Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA'nın desteğiyle yaptı.

    Yerkabuğunun 700 km dışında, dünyanın yörüngesinde dönen teleskopların çektiği binlerce fotoğraf dünyaya gönderildi.

    Teleskopların kameraları, 1 metre çapındaki objeleri görebilecek kadar hassastı. Şimdi, o görüntülerde saptananlar Mısır'daki kazılar da teyit ediyor.

    Mısır'ın Sakkara bölgesinde yapılan ilk kazıda ortaya bulunan bir ev, kızılötesi teknolojiyle çekilen fotoğraftaki görüntünün birebir aynısı çıktı.

    Arkeologların tespit edilen 17 piramidin ikisi için yaptığı ön kazılar da, görüntüleri doğruluyor.

    İngiliz haber kanalı BBC de, o ön kazılar için araştırmayı yapan arkeologların izinde Mısır'a gitti.

    Mısır'ın Kayıp Şehirleri belgeseli pazartesi günü yayınlandığında, kumlar altındaki zenginliğin farklı ayrıntıları da ortaya çıkacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow