hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "İstanbul Sözleşmesi uygulanmalı"

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Türkiye'de kadına yönelik şiddetin önüne bir türlü geçilemiyor. Son dönemde artan vakalarla birlikte şiddet yeniden gündemde. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, sorunun çözümüne en büyük desteğin 'İstanbul Sözleşmesi'yle verileceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, sorunun çözümüne yönelik ilk adımın İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmasıyla mümkün olduğunu söylüyor. Türkiye sözleşmeyi ilk imzalayan ülkelerin başında geliyor. Ancak Güllü'ye göre uygulamada eksiklikler var.

    Güllü'nün dava süreleriyle ilgili bir de önerisi var, istismar davalarının süresinin en fazla 6 ay olması. Güllü "Davalar uzadıkça mağdurun mahkemeye, adli sisteme gitmesi zorlaşıyor. Ya ihtisas mahkemeleri getirilsin ya acil eylem planları gündeme gelsin ama bu davalar 6 ayı geçmesin" diyor.

    Acil yardım hattı 

    Federasyon Başkanı Güllü, 0212 656 96 96 numaralı Acil Yardım Hattı'nın en ufak bir şüphede bile aranabileceğini söyledi. Bu numara şiddet ve istismar gören herkese açık, hattan hukuki ve psikolojik destek almak mümkün. 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow