hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Netanyahu'dan İran'a karşı 'askeri seçenek' mesajı

    Netanyahudan İrana karşı askeri seçenek mesajı
    expand

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "sadece askeri bir seçeneğin nükleer bir İran'ın önüne geçebileceğini" söyledi.

    Netanyahu, Kudüs'te David Citadel Oteli'nde yabancı basın mensupları için düzenlediği basın toplantısında, askeri seçenek tehdidinin oluşturulması gerektiğini, ancak uygulamaya geçirilmesinin gerekli olmadığını belirtti.

    İsrail Başbakanı, ekonomik yaptırımların askeri seçenekle desteklenmediği takdirde, İran'ın nükleer programından vazgeçmeyeceğini savunarak, "İran'ın amacı nükleer silah üretmek... İran, ancak askeri bir saldırı tehdidi altında olduğunu fark ettiği zaman bu gelişmeleri durdurmuştur. Eğer inandırıcı bir askeri seçenek ortaya konursa, bunu kullanmanız gerekmeyecektir" dedi.

    Wikileaks belgelerinin, bölge hükümetlerinin üç ana endişesini ortaya koyduğunu ifade eden Netanyahu, "Birincisi İran, ikincisi İran, üçüncüsü de İran" diye konuştu.

    Netanyahu, Filistinlilerle barış görüşmelerine değinerek, 2011 yılında hangi tarafın barışa daha çok niyetli olduğunun ortaya çıkacağını söyledi ve Filistin Yönetimi'ni doğrudan görüşmeleri reddetmekle suçladı.

    Filistinlilerle barış anlaşması yapabilecek tek hükümetin kendi hükümeti olduğunu iddia eden Netanyahu, koalisyonu içerisindeki hiçbir görüşün barış yolundaki çabalarına engel olamayacağının da altını çizdi.

    Netanyahu, "Mossad'ın eski başkanı Meir Dagan'ın 2015 yılına kadar İran'ın nükleer silah sahibi olmayacağı" yolundaki sözleriyle ilgili bir soruya, "bunların sadece istihbarat değerlendirmeleri olduğunu ve böyle de görülmesi gerektiğini" ifade etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow