hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sıra Talabani ve Barzani'de mi?

    Sıra Talabani ve Barzanide mi
    expand

    Bazı Arap ülkelerindeki yönetim karşıtı protestolardan esinlenen Irak'ın kuzeyindeki muhalefet de bölgesel yönetimini istifaya çağırdı.

    Bölgede geçen yıl yapılan seçimlerde sürpriz yapan Değişim (Goran) hareketi, Arap dünyasındaki protestoların, bölgesel yönetime bir uyarı olması gerektiğini bildirdi.

    Parti Sözcüsü Muhammmed Tevfik Rahim, Irak Kürdistan Demokratik Partisi (IKDP) ile Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (IKYB), üç vilayeti kapsayan yönetiminin yozlaştığını ve halkı temsil etmediğini savundu.

    Rahim, Mısır, Tunus ve diğer yerlerdeki protestoların, reform yapılmaması halinde Irak'ın kuzeyinde de olması gerektiğini söyledi.

    IKDP ve IKYB ise bu çağrıyı derhal reddederek, Goran'ı, "bölgede göreceli istikrarı bozmak için diğer ülkelerdeki durumdan avantaj sağlamaya çalışmak" ile suçladı.

    Bölgesel yönetimin açıklamasında, "Bu taleplerin gerçekle hiçbir ilgisi yoktur ve meşru değildir. Biz Kürt yönetimi tecrübesinin eksiklikleri olduğunun farkındayız ve vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşılama yönünde sorunlarımız vardır" denildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow