hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Devir açıklaması dünyayı tatmin etmedi!

    Devir açıklaması dünyayı tatmin etmedi
    expand

    Mısır'daki gelişmeler uluslararası kamuoyunu endişelendiriyor. Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devir açıklaması bir çok ülkeyi tatmin etmedi.

    Birleşmiş Milletler'den yapılan yazılı açıklamada, "Genel Sekreter Ban-ki Moon, Mısır'da halkın meşru istemlerini karşılayacak şeffaf, düzenli ve barışçıl bir geçişin yaşanmasını istiyor" denildi.

    Alman Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Mübarek'in konuşmasını "hayal kırıklığı" olarak niteledi.

    Mübarek'in konuşmasının "ileri doğru atılmış bir adım olmadığını" ifade eden Westerwelle, Mübarek'in konuşmasının Mısır'daki gerilimin azaltılmasına katkıda bulunmayacağını belirtti, "Uluslararası toplumun endişeleri, öncesine nazaran bu konuşmadan sonra daha da arttı" dedi.

    Fransız Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy katıldığı bir televizyon programında, Fransa'nın İran örneğinde olduğu gibi Mısır'ın da bir dini diktatörlüğe dönüşmesini istemediğini belirterek, "Umarım Mısır, geçmişte İran'ın yaptığı gibi dini diktatörlük yoluna değil de demokrasi yoluna yönelir" diye konuştu.

    İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Mısır'daki iktidar değişikliğinin acilen yapılması çağrısında bulundu. Hague, BBC radyosuna yaptığı açıklamada, "Mısır'da patlak veren krizin başından beri söylediğimizi yineliyoruz, geniş tabanlı bir hükümetin oluşturulmasına götürecek geçişin acil ama düzenli olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

    Hague, sözlerini "Tek istediğimiz, Mısırlıların sorunlarını demokratik ve barışçıl yollarla çözmeleri" diye tamamladı.

    İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, "Korkarım Mısır'daki süreç daha dramatik bir aşamaya gelecek" ifadesini kullandı.

    Çin Dışişleri Bakanı Yang Cieçi ise, Mısır hükümetinin ülkede mevcutzorlukları giderip istikrar ve gelişme sağlamak için gerekli yeteneğe ve akla sahip olduğuna inandıklarını söyledi.

    İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak da "Krizden çıkış yolu bulacak olan Mısır halkı" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow