hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Daily Telegraph Erdoğan'dan özür diledi

    Daily Telegraph Erdoğandan özür diledi
    expand

    İngiliz Daily Telegraph gazetesi, "İran'ın AK Parti'ye bağış yaptığını" iddia ettiği haberiyle ilgili Başbakan Erdoğan'dan özür diledi.

    Gazetenin bugünkü sayısının 16. sayfasında, dünya haberleri bölümünün ilk sayfasında yer alan özürde ve düzeltmede şöyle denildi:

    "'İran, Türkiye'nin iktidar partisine 25 milyon dolarlık bağışta bulundu' başlıklı 15 Eylül 2010 tarihli makalemizde, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'İran'dan, AK Parti'nin seçim kampanyası için toplam 25 milyon dolarlık bir bağışı kabul ettiği' şeklinde yanlış ifadelere yer verilmiştir. Yanlış bilgilendirildiğimizi ve iddianın doğru olmadığını kabul ediyoruz. Ne Başbakan Erdoğan, ne de partisi böyle bir anlaşmaya varmış ya da böyle bir bağışı İran'dan kabul etmiştir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan özür diliyoruz."

    Daily Telegraph, internet sitesinde de aynı düzeltmeyi ve özürü yayımladı. Aynı haber gazetenin internet sitesinde bir gün önce, 14 Eylül 2010'da yayımlanmıştı.

    Başbakan Erdoğan'ın İngiltere'de Daily Telegraph'a açtığı dava süreci devam ediyor ve bu özürle birlikte davanın düşebileceği tahmin ediliyor.

    Özür metninin orijinali şöyle:

    "Prime Minister Erdogan of Turkey
    In our online article “Iran donates $25 million to Turkey’s ruling party” (Sept 14) we wrongly stated that Prime Minister Erdogan of Turkey had “improperly negotiated and accepted a donation in the sum of $25 million to his AK Parti from Iran to further the party’s campaign in a forthcoming general election”. We now accept that we were misinformed and the allegation was untrue. Neither Prime Minister Erdogan nor his party has negotiated any such deal or accepted any donation of any kind from Iran. We apologise to Prime Minister Erdogan." Daily Telegraph.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow