İndex

Putin'den ABD'ye çağrı: "Vizeleri kaldıralım"

Putin'den ABD'ye çağrı: "Vizeleri kaldıralım"

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'a karşılıklı olarak vizeleri kaldırmayı önerdi.

Putin, temaslarda bulunmak için Moskova'ya gelen Biden'le yaptığı görüşmede, iki ülke arasındaki vizelerin karşılıklı kaldırılmasını istedi.

Rusya'nın bazı AB üyesi ülkelerle vizelerin karşılıklı kaldırılması konusunu müzakere ettiğini söyleyen Putin, "AB-Rusya'dan ziyade ABD ve Rusya arasındaki vize rejimini kaldırabilirsek, bu iki ülke ilişkilerindeki gelişmede tarihi bir adım olur" dedi.

 Putin vizelerin kaldırılmasının iki ülke halklarının kültürel anlamdabirbirlerini daha iyi anlamasına ve iki ülkenin birbirleri hakkında eski önyargılarının ortadan kalkmasına yardımcı olacağına inandığını vurguladı.

Biden da bunun üzerine yaptığı açıklamada, Putin'in önerisini destekleyerek iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin daha da yakınlaştırılması gerektiğini kaydetti.

Dünya genelinde sorunları bulunan ülkelerin başka bir başkent yerine Moskova veya Washington'a geldiğini söyleyen Biden, "Bu iki yıl içinde sadeceyeni Nükleer Silahların İndirimi Anlaşması (START2) değil, aynı zamandaAfganistan, uyuşturucu ve bölgeyi ilgilendiren bir çok konuyla ilgili işbirliğiniinşa etmemiz gerekiyor. Görüşmemizde bu konuları ele alacağız. Şu anda ekonomiüzerinde yoğunlaşma zamanı" dedi.

Biden, ABD Başkanı ve kendisinin düşünceleri arasında farkılıklar olabildiğini, ancak ikisinin Rusya ile yakın ilişkiler geliştirilmesi konusunda "yüzde 100" aynı görüşte olduklarını ifade etti.

ABD yönetiminin bu yüzden Münih Konferansı'nda verdiği ilk dış politika mesajının Rusya ile ilişkileri "sıfırlayarak yeniden başlatma" mesajı olduğunu vurgulayan Biden, "Önceki 8 yıl içinde (George Bush yönetimi) ülkelerimiz, fırsatların avantajlarını kullanamadı.

Bu kesinlikle bir fedakarlık değil, tamamen çıkarlarımıza uygun bir politika ve ümit ederim ilişkilerimizin daha da yakınlaşması sizin de çıkarlarına uygun bir politika" diye konuştu.

İlgili Konular » ABD RusyaABD-Rusya Gerilimidiğer konular »
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Hangi duyunuz daha keskin?
Kalıcı bir bilgi edinmenin sizin için en kolay yolu hangisi?





Devam