hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya'da Merkel'e nükleer baskı

    Almanyada Merkele nükleer baskı
    expand

    Almanya'da yüz binlerce kişi, internet yoluyla Başbakan Angela Merkel'den nükleer enerjiden bir an önce vazgeçmesini istedi.

    Campact adlı derneğin internet sayfasında başlattığı kampanyaya imza atan 200 binden fazla kişi, Merkel'e yöneltilen elektronik posta mesajında Japonya'daki felaketten ders alınmasını ve Almanya'daki nükleer santrallerin çalışma süresinin uzatılmadan bunların tümüyle kapatılmasını istedi.

    Campact yöneticisi Christoph Bautz yaptığı açıklamada, kampanya çağrısının özellikle facebook yoluyla hızla yayıldığını ve her saat binlerce kişinin daha kampanyaya iştirak ettiğini belirterek, yoğun ilginin korku ve çaresizliği gösterdiğini söyledi.

    Bautz, Başbakan Merkel'in bu endişeleri dikkate alması ve nükleer santralleri sürekli olarak kapatarak güvenliğe verdiği önemi göstermesi gerektiğini kaydetti.

    Kampanyayı Cumartesi günü ilanlarla bazı günlük gazetelerde de yayımlayacak olan Campact, 26 Mart Cumartesi günü de diğer bazı derneklerin katılımıyla Berlin, Hamburg ve Köln kentlerinde nükleer enerjiye karşı gösteriler düzenlemeyi planlıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow