hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ağca'ya "Papa'ya suikast" emrini kim verdi?

    Ağcaya Papaya suikast emrini kim verdi
    expand

    Polonya’nın son komünist lideri General Wojciech Jaruzelski, Mehmet Ali Ağca’nın Papa II. Jean Paul’e İslamcı teröristlerin emriyle suikast girişiminde bulunduğunu öne sürdü.

    Polonya’da yayınlanan “Jezus" adlı Katolik dergisine konuşan Jaruzelski, Ağca’nın fanatik İslamcıların emriyle harekete geçtiğini iddia ederek, “Radikal İslam Papa’dan nefret ediyor ve onu bir Haçlı lideri olarak görüyordu" dedi.

    Halen kanser tedavisi gören ve Papa’ya suikast girişiminin 30. yıldönümü olan 13 Mayıs’a yaklaşık bir ay kala konuşan eski komünist lider, suikast girişiminin arkasında Bulgar ve Sovyet gizli servislerinin bulunduğu iddialarını reddetti.

    Jaruzelski, “Girişimin ardında İslam parmağı bulunuyor" diye konuştu.

    General Wojciech Jaruzelski, “1982 ya da 1983’te Bulgaristan’a yaptığım bir ziyaret sırasında Komünist Partisi lideri Todor Jivkov’a samimiyetle ‘Yoldaş Todor, suikastin arkasında Bulgar parmağı olup olmadığı konusunda bana ne söyleyebilirsin?’ diye sordum. O da ‘Yoldaş Jaruzelski, bizim bir aptal sürüsü mü olduğumuzu sanıyorsun? Antonov bu saldırıya gerçekten karışmış olsaydı onu sağ bırakağımızı mı sanıyorsun?’ dedi" diye konuştu.

    Papa’ya suikast davasında Bulgar Sergey Antonov da Ağca’yla birlikte yargılanmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow