hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mısır'da Erdoğan coşkusu!..

    Mısırda Erdoğan coşkusu..
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır, Tunus ve Libya'ya yapacağı ziyaretlerin ilk durağı olan Mısır'ın başkenti Kahire'ye vardı. Erdoğan'ı Kahire'de coşkulu bir grup karşıladı.

    Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal, kızı Sümeyye Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile birlikte Kahire'ye geldi.

    Erdoğan'ı Kahire Havaalanı'nda Mısır Başbakanı Essam Sharaf, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı karşıladı. Ayrıca binlerce Mısırlı da havaalanına gelerek Erdoğan'ı coşkulu bir şekilde karşıladı.

    Başbakan Erdoğan VIP salonu çıkışında Mısır Başbakanı Essam Sharaf ile el ele tutuşarak, Arapça, "Türkiye ve Mısır el ele. Selam olsun Mısır gençliğine, Mısır halkına. Allah'ın selamı üstünüzde olsun" sözleriyle kendisini karşılamaya gelen binlerce Mısırlıya seslendi.

    Erdoğan'ın sözlerine büyük bir coşkuyla karşılık veren Mısırlılar, "İslam'ın kurtarıcısı, Allah'ın azizi Erdoğan", "Türkiye-Mısır tek yumruk, abluka kırılacak" sloganları attı.

    Başbakan Erdoğan'a Mısır ziyaretinde eşlik edecek bakanlar da Kahire'ye geldi.

    Özel uçakla Kahire Uluslararası Havalimanı'na gelen bakanlar arasında Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bulunuyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow