hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sarkozy'den Türkiye'yi kızdıracak açıklama

    Sarkozyden Türkiyeyi kızdıracak açıklama
    expand

    Fransız Le Figora gazetesi, Sarkozy'nin "Ermeni soykırım" anıtı yakınında verdiği basın toplantısında Türkiye'ye "Ermeni soykırımını" tanıması için sene sonuna kadar gün verdiğini yazdı. Sarkozy ayrıca, "Fransa, Türkiye'yi AB'de görmüyor" dedi.

    Fransız Le Figora gazetesi Sarkozy'nin Ermenistan'ın başkenti Erevan'a giderken gazetecilere yaptığı açıklamalarda "Pimi sökülmüş bir el bombası atacağım" dediğini yazdı. Gazete haberinde Tebriz'de bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin "Ermeni soykırım" anıtı yakınında verdiği basın toplantısında da Türkiye'ye "Ermeni soykırımını" tanıması için sene sonuna kadar gün verdiğini yazdı.

    Nicolas Sarkozy, "Türkiye büyük bir ülke, tarihini tekrar gözden geçirerek ancak onur kazanır, eğer Türkiye bunu yapmazsa hiç şüphe yok ki daha ileri gitmemiz lazım. Toplu inkârcılık kişisel inkârcılıktan çok daha kötüdür. Türkiye'ye sene sonuna kadar zaman veriyorum yoksa Ermeni soykırımını inkara ceza kanunu geçireceğim" dedi.

    Nicolas Sarkozy'nin danışmanlarından birinin "Artık Türkiye gerçekleri inkar etmekten vazgeçmelidir" demesi ise dikkat çekti.
    Fransa'da yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sarkozy'nin ermeni sorununu kullanarak Fransa'da oy kullanan 500 bin civarında olduğu sanılan Ermeni nüfusundan da destek umduğu belirtiliyor.

    "Fransa, Türkiye'yi AB'de görmüyor"

    Ermenistan ziyareti sırasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Sarkozy, Türkiye'nin AB üyeliği ile ilgili düşüncelerini de anlattı. Sarkozy, "Küçük Asya'da (Anadolu) yer aldığı için Türkiye, dünyada önemli bir role sahiptir ve Batı ile Doğu arasında bir köprüdür. Ancak bu rol AB'nin dışındadır. Fransa, bu ülkeyi AB'de görmüyor" diye konuştu.

    Türkiye'nin "başarılı" olduğunu de belirten Sarkozy, "ancak buna rağmen Türkiye'nin AB üyeliği konusundaki düşüncelerinin değişmediğini ve değişmesi için bir neden olmadığını" söyledi.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow