hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mısır ile İsrail anlaştı mı?

    Mısır ile İsrail anlaştı mı
    expand

    Mısır ile İsrail'in, Mossad için casusluk yaptığı iddiası ile Mısır'da tutuklanan ABD vatandaşı İsrailli Ilan Grapel'in serbest bırakılması konusunda anlaşmaya vardıkları ileri sürüldü.

    İsrail'de yayınlanan Maariv Gazetesi'nin haberine göre, Mısır ile İsrail, Ilan Grapel'in serbest bırakılması konusunda anlaşma sağladı ve Mısırlı yetkililer, söz konusu anlaşmanın ileri aşamada bulunduğunu söylediler.

    Gazete, İsrail ile Mısır arasındaki anlaşmanın, Mısır'ın Grapel'i serbest bırakması karşılığında, İsrail'in sınırda öldürdüğü Mısırlı 5 güvenlik görevlisi için resmen özür dilemesini ve İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan 81 Mısır vatandaşının serbest bırakılmasını içerdiğini iddia etti.

    Maariv Gazetesi'nde "Ilan Grapel'in serbest bırakılması için bir anlaşma formüle ediliyor" başlığı ile yayımlanan haberde, Mısır'ın eski Tel Aviv Büyükelçisi Muhammed Asım'ın, El Masri El Yovm Gazetesi'ne verdiği "Grapel ve Şalit anlaşmaları Mısır'ın sessizce yürüttüğü diplomasinin bir başarısıdır" sözlerine de yer verildi.

    ABD Savunma Bakanı Leon Panetta'nın Kahire'ye yaptığı ziyaret sırasında Ilan Grapel'in serbest bırakılması konusu gündeme gelmiş fakat ziyaretin ardından Mısır Baş Savcısı'nın, Ilan Grapel'e yönelik, "Göstericileri Özbekiye karakolunun yakılmasına teşvik etmek" suçlamasını iddianameye eklemesi Grapel'in beraat etme şansını zora sokmuştu.

    ABD vatandaşı İsrailli Ilan Grapel, geçen Haziran ayında başkent Kahire'de kaldığı otelde Mısır askeri tarafından İsrail gizli servisi Mossad için casusluk yaptığı iddiası ile tutuklanmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow